ГОРАН ШАУЛА: ВОЈВОДИНА СПРЕМНА ЗА ПРВЕНСТВЕНУ ТРКУ

Војводина без Европе није Војводина, основна је порука с традиционалног дружења навијача са фудбалерима новосадског суперлигаша у центру Новог Сада.
Тамо је снажним аплаузом поздрављен тренер Милан Мима Раставац, добродошлицом са разгласа: „Мима, добродошао кући!“.

Уз Раставца је био и његов асистент, један од најбољих дефанзиваца које је Србија имала у последњој деценији 20. века, тадашњи капитен Војводине Горан Шаула. Двогодишњу сарадњу у у грчком Астерасу из Триполија наставили су у Војводини, прихватајући незахвалну улогу да играма и резултатима поврате поверење навијача, изгубљено у мору суморних резултата у претходној сезони.   

– Познајемо се 40 година, још из најмлађих селекција нашег клуба – појашњава Шаула.Заједно смо радили у Војводини, у тиму Зорана Марића 2014. године, тако да сам без двоумљења прихватио његов позив на сарадњу пре две године. Ту смо се још боље упознали, сваки дан смо проводили заједно и студирао сам његов феноменални начин рада. Тако нешто ни у књигама нисам успео да пронађем, то је нешто сасвим ново у односу на све што сам знао. Србија ће ускоро да види вредности његовог рада, као што је то видела и Грчка. Нико тамо није желео да игра против Астераса, свима смо били озбиљна конкуренција.

Шаули није требало постављати потпитања.

– Желимо да тако буде и с Војводином, а да бисмо то постигли, први услов је да на „Карађорђу“, пред очима наших навијача, нема распродаје бодова. Верујемо у себе, верујемо у квалитет екипе и сваког играча понаособ. Свима је предочено чији дрес носе и какву традицију бране. Зато смо ту, заједно с људима из клуба који су нам указали поверење.

Војводина је, како наводи Шаула, на припремама имала 35 различитих активности, што тренинга, што утакмица с клубовима из региона. Три победе и два нерешена резултата биланс је контролних сусрета, на којима је стручни штаб дао пођеднаку шансу свим играчима, без обзира на годиште и минули рад.    

– Имали смо одличне услове за рад на Похорју и противнике по мери у припремном периоду – сведочи наш саговорник. – Немамо никаквих замерки, једино је неколико повреда кварило атмосферу. Неколико несрећних околности пратиле су нас, попут судара Лазаревића и Милосављевића на тренингу, док је Новевски изврнуо зглоб, Мајсторовићу је повређено колено, а Урош Николић био је повређен на првој утакмици с Борцем.

Атмосфера на тренингу и мимо њега, сведочила је колико је стручни штаб успео у намери коју је Шаула дефинисао. Сви играчи одреда највишом оценом ценили су начин организовања и реализације припрема. И сви су јединствени у томе да је тим спреман за повратак у врх табеле суперлигашког такмичења. Судећи по атмосфери у центру града, приликом међусобног дружења, и навијачи су спремни да поверују у вредности и могућности „нове Војводине“.     

– С председником Драгољубом Збиљићем, директором Душаном Бајатовићем и спортским директором Марком Јовановићем, радимо на томе да вратимо поверење навијача. Није лако, као што није било лако вратити поверење у институције клуба међу играчима. Преговарали смо с доста њих, имали су лоша искуства, чују се играчи међусобно, комуницирају, размењују искуства… Војводина није била на добром гласу. Ипак, успели смо да доведемо играче за које ценимо да су нам неопходни у тражењу добитне комбинације. Не може све у једном прелазном року, вероватно ће касније да буде још долазака, надамо се и одлазака, како бисмо могли да функционишемо. Верујем да ће навијачи препознати сав наш труд и поклонити нам поверење већ на старту. Играчи и ми, заједно с навијачима, једва чекамо да Војводину вратимо на европски пут.      

На дружењу у центру Новог Сада промотерке Војводине, заједно са играчима, поделиле су бесплатне улазнице навијачима за премијерни меч са Напретком, на „Карађорђу“, који се игра у недељу, од 20 часова. 

Фото: Ј. Грлић

Аутор: Л. Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!