ГРАДИШТАНЦИ ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДИЛИ КРАЈ СОМБОРСКЕ КАПИЈЕ

Пропуштено у минулом колу код куће против Бајше (1:2), фудбалери Војводине из Бачког Градишта надокнадили су на гостовању у Суботици. Победили су крај Сомборске капије домаћу Бачки 1901 резултатом 3:2 и са освојена три бода остали у горњој половини табеле војвођанског „севера“. 

– Заслужено смо победили врло добре Суботичане. Већ у првом полувремену смо најавили да желимо сва три бода, али нисмо имали среће. Пропустили смо неколико изгледних прилика пред голом ривала, а направили две грешке пред својим и били кажњени. На одмор се отишло са 2:1 у корист домаћина. Гол за нас постигао је капитен Пеленгић. У наставку смо играли много боље и то је резултирало победом. Сикимић и Бркић су били стрелци нова два гола за нас, што нам је донело вредну победу. Сада нас чека окршај са Врбашанима, који су другопласирани, али како су игра на нашем терену могли бисмо да повежемо победе и направимо скок на табели, подстакнут победом у Суботици оптимиста је тренер Војводине Лазар Дабижљевић.

Међу играчима који су јавно опоменути у Суботици је и Димитрије Илић, па њега неће бити, због нагомилавања картона, у саставу Воше против ОФК Врбаса идуће недеље.

Боје Војводине у Суботици је следећи састав: Шмит, Илић (од 51. Кораћ), Марковић, Дражић, бранио Радосављевић, Бркић, Дабижљевић, Пеленгић (од 82. Селић), Божичић (од 51. Јовић) Јанковић (од 82. Новаковић), Лојовић (од 63. Сикимић).

В. Јанков

ОБЈАВЉЕНО: 22. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!