ГРАДИШТАНЦИМА ПРЕДСТОЈЕ ДВА МЕЧА СА ДИРЕКТНИМ КОНКУРЕНТИМА

РАЈИЋ ИМА РЕЦЕПТ

Посматрано кроз призму учинка после пет пролећних кола на војвођанском “Северу”, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, део су водеће петорке. Победама против Херцеговца (2:0), Радничког 1905 (2:0) и Радничког 1918 (5:0), освојили су девет бодова, колико током целе јесени за заборав

Одбрана је добила чвршће котуре, мрежа иза голмана Алексе Слијепчевића, затресла се само два пута. Тренер Ненад Рајић успоставио је систем, чија карактеристика је дисциплина игре и посвећен однос сваког играча према задацима. Све су то чињенице, које подгрејавају наду да је опстанак – достижан.

– Кренули смо од нуле, са тимом промењеним из корена у односу на јесењу етапу. Није било пријатно после пораза на пролећној премијери од Младости из Турије (0:1), али вратили смо се у ритам са две узастопне победе. Испромашивали смо се на гостовању Препороду, сами себе гурнули у пораз, па се коло среће окренуло седам дана касније, пошто смо, прошлог викенда, у свим сегментима игре, надвисили ривала из Раткова – каже Ненад Рајић, тренер Војводине.

Градиштанци су се коначно померили са претпоследње позиције, а наредних 180 минута показаће да ли су сазрели за искорак ка мирној луци.

– Гостујемо у Бачкој Паланци, победом над директним конкурентом Крилима Крајине, направили бисмо корак од седам миља ка циљу. Затим следи меч са Апатинцима пред нашим навијачима, који су почели да се враћају на трибине у великом броју. Наредна два ривала су испод нас на табели, неће бити лако, јер и они желе да ухвате сламку, али верујем у играче. Максималан учинак из ова два меча потврдио би да смо на добром путу – јасан је Ненад Рајић.

М. Менићанин


ХЕТ-ТРИК ЈОВИЋА

Минуло коло на “Северу”, хет-триком, обележио је Немања Јовић, ударна игла Војводине. Зимус се вратио међу своје Градиштанце, са жељом да головима постави путоказ ка опстанку:

– Сваки меч је као бараж, немамо простора за калкулације. Није лако играти под притиском, али имамо одличну атмосферу на тренинзима и у свлачионици. То нас вуче напред и верујем да ћемо испливати из немирних вода.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!