„ГРАЂЕВИНАРИ“ СА ИГРАЧЕМ МАЊЕ СТИГЛИ ДО БОДА ПРОТИВ НЕУГОДНИХ СРЕМАЦА

Рад се налази у незавидном положају на табели па је данас против Сремаца кренуо агресивно од самог почетка. Гости су им на то узвратили, играју отворено и без калкулација. „Грађевинари“ од 24. минута настављају са 10 играча, јер је Видовић због погибељног старта над Ристовићем заслужено искључен.

Гости први праве шансу у 30. минуту, после једног центаршута највиши у скоку је Ђорђевић, лопту је главом проследио на другу стативу где се нашао усамљен Спасојевић, који је са свега пар метара удаљености промашио читав гол. Полако се стезао обруч око гола Рада, али до промене резултата у првом полувремену није дошло.

Раднички у наставку долази у вођство у 51. минуту, после ударца из угла највиши у скоку је Игњатовић и трзајем главе лопту из близине шаље у гол. Иако са играчем мање домаћи крећу да играју офанзивније и успевају да изједначе у 61. минуту. Прво је Маркишић шутирао снажно са двадесетак метара, Драгићевић је лопту кратко одбио на ноге Живојиновићу који је из прве шаље у мрежу.

Све до 79. минута није виђено ништа занимљиво, а тада је Ђорђевић покушао са 8 метара атрактивно маказицама да савлада домаћег голмана Ђурковића, овај је био добро позициониран и сигурно укротио шут. Много прецизнији Ђорђевић је био у 86. минуту. Главом је успео да савлада немоћног Ђурковића ударцем са 5-6 метара. Рад се не предаје и резервиста Живојиновић својим другим поготком на асистенцију Абрега изједначује резултат у другом минуту надокнаде. Велики бод за „грађевинаре“ обзиром да су већи део утакмице одиграли са играчем мање.

У 24. колу које је на програму наредног викенда Рад иде на ноге Мачви у Шабац, док ће Митровчани угостити водећи ИМТ.

РАД – РАДНИЧКИ (СМ) 2:2 (0:0)

СТАДИОН: Краљ Петар Први. ГЛЕДАЛАЦА: 150. ГЛ.СУДИЈА: Ђорђевић Никола. ПОМ.СУДИЈЕ: Живковић Марко и Говедаровић Александар. СТРЕЛЦИ: Живојиновић 61. и 90+2.мин (Рад), Игњатовић 51. и Ђорђевић 86.мин (Раднички СМ). ЖУТИ КАРТОНИ: Младеновић, Маркишић и Михајловић (Рад), Спасојевић (Раднички СМ). ЦРВЕНИ КАРТОН: Видовић 24.мин (Рад).

РАД: Ђурковић, Абрего, Гашић (Живојиновић), Михајловић, Младеновић, Маркишић, Арсић (Стојковић), Митровић, Видовић, Ђ.Јовановић, В.Јовановић (Ратковић).

РАДНИЧКИ (СМ): Драгићевић, Миодраговић, Ивић, Ристовић (Исаиловић), Игњатовић, Петровић, Ђорђевић, С.Илић (Чарапић), Спасојевић, Вујић (Гајић), Грбовић.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 11. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!