ГРАФИЧАР ЕФИКАСАН ПРОТИВ ВРШЧАНА ЗА ДРУГУ ПОБЕДУ У НИЗУ

После прве победе овог пролећа над Убљанима, Графичар је дочекао непредвидиву екупу Вршца. Домаћи имају први прилику, Ивеља је након корнера у 9. минуту погодио стативу. Гости имају већи посед, али су напади Београђана конкретнији. Бубањ у 17. минуту из срца шеснаестерца бива непрецизан, пропуштена је још једна прилика за вођство. Графичар најзад постиже погодак у 25. минуту. Бубањ је примио лопту на ивици казненог простора, шутира прецизно из окрета сместивши је у доњи десни угао немоћног Марковића. Мало касније виртуозни Димитрић, играо се 33. минут, прави слалом кроз одбрану гостију, а кад је закорачио у шеснаестерац халф гостију Лазевски је неопрезно стартовао и срушио га. За судију утакмице није било дилеме, одмах је показао на белу тачку. Лопти је пришао капитен Ибањез и одсечним ударцем је сместио у мрежу. Резултатом 2:0 се отишло на одмор.

У наставку први је припретио Бубањ у 48. минуту са 14 метара, али био је то слаб шут за гостујућег голмана Марковића који је успешно интервенисао. Вршац преузима иницијативу и у 56. минуту смањује заостатак. Слободњак са стране је извео Петрић и убацио на другу стативу где је највиши у скоку био Украјинац Павлов, лепо је спустио лопту на ногу Илића, а овај је неодбрањиво са 7 метара послао под пречку. 

Вршац потом појачава притисак на задњу линију домаћих, која највише захваљујући пожртвованости Ђурића успева да остане на високом нивоу све до 85. минута. Тада је кроз шуму ногу Илић упутио ударац са двадесетак метара, лопта се од стативе одбила до усамљеног Андрића коме није било тешко да из близине поравна резултат. 

Не лези враже, момци у љубичастом се не предају, у 88. минуту поново долазе до предности. Стојчев је упутио центаршут са стране, створила се велика гужва у казненом простору, а најсналажљивији је био Недељковић и са три метра лопту ћушнуо у гол. Гости су у шоку, а дотукао их је Стајић у трећем минуту надокнаде на асистенцију Недељковића за коначних 4:2. 

Првенство се наставља у понедељак када Графичар путује у Ужице на ноге Слободи, док Вршац дочекује Рад.

РФК ГРАФИЧАР – ОФК ВРШАЦ 4:2 (2:0)

СТАДИОН: Рајко Митић-југ вештачка трава. ГЛЕДАЛАЦА: 300. ГЛ.СУДИЈА: Вукадиновић Александар. ПОМ.СУДИЈЕ: Божовић Бошко и Стојковић Урош. СТРЕЛЦИ: Бубањ 25, Ибањез 34. (к.у.), Недељковић 88. и Стајић 90+3.мин (Графичар), Илић 56. и Андрић 85.мин (Вршац). ЖУТИ КАРТОНИ: Стајић и Ђурић (Графичар), Андрић, Кадијевић и Томић (Вршац).

РФК ГРАФИЧАР: Маринковић, Недељковић, Петровић (Вицо), Бубањ (Стојчев), Ивеља (Мијатовић), Ћурић, Ђурић, Вукичевић, Стајић, Ибањез (Гојков), Димитрић (Бајић).

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Б.Благојевић (Андрић), Петрић, Илић, Павлов, Тодоровић (Чејић), Брауновић (Миливојевић), Лазевски, Стојковић (Дијуф), Кадијевић, Томић.

Детаљ са утакмице – фото: Х. Д. Вујановић

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 23. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!