ГРБИЋ: НИКАД ТЕЖЕ

БЕГЕЈ ОСВОЈИО БОДОВЕ ПРОТИВ ПРОЛЕТЕРА

Фудбалери Бегеја освојили су значајне бодове (2:0) против снажног и мотивисаног ОФК Пролетера из Банатског Карловца, а оба гола пала су са беле тачке. Капитен Слободан Грбић имао је највише посла на терену и обавио га на изузетан начин. Иако изразити нападач морао је силом прилика да заигра у одбрани, јер је више стандардних првотимаца било вантима због повреда и жутих картона. Тренер Драган Јовић, очигледно, добро је сагледао ситуацију у тиму и Грбићу је поверио најосетљивију улогу:

– Знали смо да неће бити лако, увек са гостима из Банатског Карловца имамо тешке мечеве. Ради се о искусним фудбалерима, са неколицином млађих у тиму и играју добро. Не заслужују место у борби за опстанак и због тога су играли максимално ангажовано у нади да ће остварити повољан резултат у Житишту. Имали смо, ипак, циљ, да после победе у Ковину наставимо успешан низ, да бисмо у наставку првенства играли опуштеније и без бриге за статус.

Оба гола постигнута су из пенала.

– Оба су оправдано досуђена. У првом случају играч гостију песницом, у казненом простору, ударио је Голијанина иако лопта није била у близини, па је то на тренутак створило сумњу у исправност одлуке, али правила су јасна. Преузео сам одговорност и погодио. У другом делу још једном је досуђен казнени ударац, младог Бранкова одбрана гостију с леђа је оборила и ту се нико није бунио. Са беле тачке сигуран је био Голијанин, па смо обезбедили значајну предност. Постигли смо још један гол, али је поништен да нико није знао због чега. Није било офсајда, ни играња руком, али и са овим резултатом смо задовољни – рекао је Грбић.

Д. Милићев

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!