ГРБОВИЋ ВРАЋА НА СТАРЕ СТАЗЕ

НОВОПАЗОВЧАНИ СТРПЉИВО ГРАДЕ ТИМ И ОРГАНИЗУЈУ РАДНИЧКИ

Нова Пазова – Таворење у Војвођанској лиги Југ већ је досадило присталицама Радничког, па их је било све мање на трибинама, жељни су игре која је красила тим у прволигашкој конкуренцији, краткој, али незаборавној. Више успомена и радости донело је такмичење међу српсколигашима, сви желе повратак на стари колосек.
Присталице клуба нису могле да поднесу испадање, па су неки до тада вредни чланови окренули леђа, чиме су се невоље само појачале. Понадали су се да ће стресне ситуације брзе пребродити, али требало је времена и упорности, за пре две године изабрану управу са Бошком Грбовићем да ствари крену новим током. Циљ је био стабилизација клуба на свим нивоима, кадровским поготово, од избора људи спремних да се боре са недаћама, а онда и реконструкција тима. Финансијска стабилност била је, ипак, у првом плану.
– Уз много труда настојимо да клуб вратимо у стабилно стање каже Грбовић. – Финансијска ситуација је повољнија, покривамо се према губеру, не разбацујемо средства, али за сада других прихода немамо, иако смо наизглед привредно богати. Настојимо да приволимо играче из других средина да дођу. Настојимо да их васпитавамо у спортском духу, а успевамо захваљујући педагошком раду тренера Стеве Драгишића. За шефа струке довели смо Жељка Нађа, надамо се бољим резултатима, али задовољићемо се пласманом у горњем делу табеле. Ако се укаже прилика, размишљаћемо и о трону.
На проби је било много играча, јер је Раднички остао привлачна средина за афирмацију младих.
Потребна су нам још најмање тројица, да игром и понашањем донесу превагу и да постижемо боље резултате.
Лабовић се вратио у белегишки Подунавац, а отишли су још Гавриловић, Витас, Миловчевић, Јуришић и браћа Бртка. Новајлије су Перовић, некада први стрелац Јединства, Никола Делић, Милош Рнић, Стефан Кркобабић, Страхиња Стевановић, Ђорђе Недељковић, Дујић и Бојан Бјелобрк.
Нови састав је снагу и вољу показао у мечу са комшијама из Старе Пазове (1:0).
Мисли Пазовчана усмерене су  и на изградњу новог стадиона по стандардима УЕФА. Садашње просторије су скучене да би под кров и око 2оо малишана, који представљају благо за светлију будућност фудбала.
– Обећање смо добили од локалне самоуправе и верујем да ћемо ову инвестицију реализовати већ идуће године – каже Грбовић.- Терен ради функционалности треба да окренемо, да изградимо свлачионице, ресторан, просторије и још један мањи терен са вештачком подлогом. Покривене трибине и рефлекторима осветљен терен пружио би задовољство љубитељима фудбала.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!