Нафтагас је почео припреме за деби у Српској лиги Војводина. После историјског успеха, Елемирци су побољшали инфраструктурне услове, терен добро изгледа, а на прозивци тренер Владимир Грбушић имао је 25 играча. На списку су: Галин, Матковић, Грбић, Петров, Кенђа, Бјелица, Панић, Ратковић, Стефановић, Ћушић, Петровић, Видић, Тадић, Савановић, Живојинов, Шари, Попов, Степанов, Јанков, Козловачки, Жеравица, Дабић, Миливојев, Пантић и Вукоје.
Изостали су Самарџић, Станковић, Јелача и новајлије Чигоја и Павлов. Прикључиће се накнадно, најавили су да ће пропустити прве тренинге – рекао је Трбушић.
У обраћању играчима напоменуо је да их чека најтежа сезона до сада.
– Прошло је време славља. Морамо добру атмосферу да искористимо да припреме одрадимо на високом нивоу и да спремни уђемо у трку. Имаћемо довољно тестова да се тим уигра, а имајући у виду да су новајлије Зрењанинци, биће лакше. Били су присутни и поједини чланови руководства, поздравили су играчки погон, пожелели здравље и срећу, наравно и добар рад, а капитен Никола Грбић, који је четири сезоне играо за зрењанински Раднички у српсколигашком каравану, напоменуо је да ће се добро спремити.
– Готово да нисмо одмарали, појединци су индивидуално радили и спремни улазимо у прве тренинге. Чекају нас веће обавезе и изазови у односу на претходну годину кад смо били убедљиви на војвођанском „Истоку“. Разлика имеђу Српске и Војвођанске лиге је велика, зато морамо да будемо максимално посвећени и да грешке сведемо на најмању меру истакао је лидер тима.
Грбић је у прошлој сезони одиграо највише мечева и на терену провео 2.293 минута иако је био у улози бека и штопера, два пута је погодио мрежу. Грбушић је већ заказао шест мечева, а истакао је да су потребна још два теста. Већ у суботу екипа из Елемира гостује Текстилцу у Оџацима, а четири дана касније одмериће снаге са Војводином 1928 из Перлеза.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs