ГРБУШИЋ ТРАЖИ ОПРЕЗ

ПРЕД КОМШИЈСКИ ДЕРБИ У НАФТАГАС ОБАЗРИВИ

Велику пажњу у средњобанатској равници, побуђује комшијски дуел Нафтагаса и Радничког. Зрењанинци су заковани на зачељу, са свега девет бодова, док Нафташи, са мечом мање, имају 24 и за две победе су иза трећепласираног кулског Хајдука 1912.

Елемир је код Зрењанина, Нафтагас има богату традщију и одлично је почео у српсколигашком каравану, а у играчком погону велики је број некадашњих првотимаца Радничког. И тренер Владимир Грбушић био је у стручном штабу Зрењанинаца неколико година.


БЕЗ САВАНОВИЋА

Нафташи неће бити комплетни у комшијском дербију. Нападач Милош Савановић упарио је жуте картоне у мечу са Румљанима и неће предводити напад у дуелу против бившег клуба.


– Имали смо добру увертиру пред комшијски дерби. У Руми смо одиграли без голова и прибојавали смо се, не због квалитета Првог маја, већ због чињенице да смо, иступањем сомборског Радничког, били слободни у другом колу. Припреме су дуго трајале и играчи су били нестрпљиви, али све је добро испало, повређени су се опоравили и задовољан сам атмосфером – каже Грбушић

Упознат је са изјавама о Нафтагасу Марка Гутеше, тренера Радничког.

– У праву је, квалитетнији смо и искуснији, имамо 15 бодова више и меч мање, могу да имам више фудбалера у ротацији, али истина је и да бољи увек не побеђује. Фаворити смо, а од играча тражим да буду максимално ангажовани од првог звиждука судије. Играчи се познају, појединци се и друже, али то не сме да нас уљуљка. Хоћемо да будемо што ближе врху, комшије се боре за опстанак, циљеви су различити и само један може да победи. Надам се да ћемо успети.

Голгетер Миљан Миливојев (са слике) предводио је навалу Радничког и био први стрелац, а преласком у Нафтагас допринео је да дође до трећелигашког ранга.

– Сви нам дају улогу фаворита, али треба да будемо обазриви. Ово је комшијски дерби, биће много гледалаца и волео бих да оду задовољни. Имамо квалитет, предност је на нашој страни, али треба све то да потврдимо на терену. Увек идемо на победу, без обзира на име противника – каже Миливојев.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!