Протекло 9. коло Моцарт бет Прве лиге обележио је Дарио Гргић (19), двоструки стрелац у убедљивој победи Железничара над Металцем (4:1). Сходно томе, понео је епитет играча кола. Променљиве игре “дизелке” и смене тренера нису много утицале на најмлађег првотимца и најбољег стрелца екипе. За сада статистички показатељи кажу да је постигао пет голова и уписао две асистенције.

У Панчево је дошао зимус из БАСK-а (позајмица из Чукаричког), на наговор Саше Илића, и уверио се да није погрешио.

– Ради се о најорганизованијем клубу у лиги, све пренадлежности се тачно и на време се исплаћују, у клубу влада кохезија, хемија, људи који креирају политику клуба су предусретљиви спремни да увек помогну, дају савет и сл. Нисам у потпуности задовољан досадашњим учинком јер сам се у прве 3-4 утакмице испромашивао. Важно је да смо ухватили прикључк са водећима и како време одмииче бићемо још бољи. Гаранција је искусни тренер Томислав Сивић и треба нам мало времена да се уклопимо и још боље упознамо – каже Гргић.

Голови против Металца пала су после боље игре током свих 90 минута. Kаже да су контролисали ситуацију на терену, више држали лопту у поседу и било је питање са колико голова ће завршити меч. Мада је млад и неискусан, голове даје маниром искусног стрелца. Гледајући снимак утакмице може се видети да је први постигао после дуплог паса и лобовања голмана, а други пут је зналачки искористио кикс штопера ривала. Полушпиц је његова природна позиција где може да пружи највише и са лоптом у офанзиви је најачи. Са тренером Сивиће мораће да поради на дефанзиви и другим елементима.

Приводи крају ванредно четврту годину Економске школе у Сремској Митровици, и користи сваки слободан дан да се повети школским обавезама. Потписао је уговор до наредног лета и ако се по јутру дан познаје, нема разлога да се сарадња не продужи. Панчево је успутна станица у каријери младог фудбалера и жеља му је да једног дана заигра за Партизан.