ГРГИЋ У УЛОЗИ ДИРИГЕНТА

БОРАЦ (ШАЈКАШ)

Играчи Борца савладали су Кабел и две лопте завршиле су иза леђа голмана Дарка Зувића. Пре последњег меча, Шајкашани су три меча одиграли без голова и победа у дуелу са Новосађанима усидрила их је на петом месту Српске лиге „Војводина“. Изабраници тренера Небојше Филиповића уписали су по шест победа и ремија, што је било довољно за 24 бода, уз гол-разлику 21:12.

– После три утакмице без голова, од чега две на гостовањима, силно смо желели да на паузу одемо са победом. Кабел има младу, али добру екипу, са много потенцијала и морали смо да уложимо максимум да бисмо освојили бодове. Рано смо повели, већ у седмом минуту Филип Илић био је стрелац, а потом смо промашили три шансе. Милутин Торбица постигао је други гол у финишу – каже Филиповић.

Лука Гргић био је још једном играч утакмице, а јесењу сезону обележио је одличним играма. У улози диригента зачетник је офанзивне игре, добар као асистент, али често, из другог плана, велика опасност за ривале.

– Тимска игра нам је у првом плану и све што смо остварили, дело је колектива. У односу на прошлу годину, кад смо дебитовали у српсколигашком друштву, ово је друга екипа, са много новајлија. Подмладили смо погон, али неколицина искусних, међу којима је Гргић, чине окосницу тима. Спој младости и искуства донео је добар резултат и задовољни смо пласманом.

Шајкашани су већ на одмору и Филиповић још није одлучио докле ће предах да траје.

– Кроз анализу урађеног, измерићемо учинак сваког појединца и одредити стратегију за наставак. Играчи су се истрошили, имали смо ровитих и потребно је да се добро одморе. Нисмо оптерећени пласманом, можемо са свима да се надигравамо и очекујем да, у наставку, потврдимо освојено из првог дела такмичења – јасан је Небојша Филиповић.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!