ГУТЕША: ИМА ДОБРИХ СТВАРИ

РАДНИЧКИ (ЗРЕЊАНИН) ПОРАЖЕН У ПРВОМ ТЕСТУ ОД СТУДЕНТСКОГ ГРАДА

Раднички је, у Београду, поражен од Студентског града. На Ади Циганлији, у 55. минуту, домаћин је имао предност од два гола, да би пораз зрењанинског срспколигаша, у финишу, ублажио Зоран Шемић.
Ово је био први тест изабраника тренера Марка Гутеше (на слици).
– Ово је нови тим у односу на јесен и остало је мало играча – каже Гутеша. – Много је младих и неки ће први пут да се окушају на српсколигашкој сцени. Прва провера није за оцену квалитета тима и игре, за две недеље слика ће да буде јаснија. Можемо да трчимо и за ову фазу рада, то је битно. Било је и добрих ствари у поразу.
Гутеша не воли да се жали, али чињеница је да погон још није комплетиран и да због болести и повреда, још не може да рачуна на све снаге.
– Прелазни рок траје и треба да решимо неколико позиција у тиму. Надам се да ћемо успети, а важно
је и да се повређени што пре врате тренинзима. Вољни моменат постоји и на високом је нивоу и кроз наредне провере треба да их буде више на располагању.
Леви бек Зоран Шемић, из слободног ударца, погодио је мрежу Студентског града. Због болести десет дана није тренирао, али ставио се на располагање стручном штабу.
– Пратио сам голманово кретање и нациљао угао. Нико не воли да губи, али у првом мечу било је и добрих тренутака. Имајући у виду да смо на почетку, да је много новајлија и да се ради о младим играчима, почетак није за бацање и треба да наставимо у овом ритму. Сваки тест, у то сам уверен, биће јачи и садржајнији – истакао је Шемић, а у наставку првенства биће заменик капитена.
Раднички следећу проверу има наредног викенда у Руском Селу, са Црвеном звездом, чланом војвођанског „Истока”.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!