ГУТЕША НА КЛУПИ ПЕРЛЕЖАНА

НОВИ СРПСКОЛИГАШ, ВОЈВОДИНА 1928, ЕКСПРЕСНО РЕШИО ПИТАЊЕ ШЕФА СТРУЧНОГ ШТАБА

После разлаза са тренером Мирком Стокићем, Перлежани су брзо реаговали и на место шефа струке именовали
Марка Гутешу. Екипа Војводине 1928 пласирала се у Српску лигу група Војводина и ангажовање искусног Гутеше, није случајно. Вратио се на место успеха, јер је, пре неколико година, кроз две победе у баражу, направио историјски подвиг и увео Перлежане у српсколигашко друштво.

– Договорили смо сарадњу, добро нам је познат његов рад из предходног периода, кад смо, по први пут, ушли у Српску лигу. Посвећен је, поседује УЕФА „А“ лиценцу и очекујемо да тренажни процес подигне на виши ниво. Сад је
задатак да играчки погон задржимо на окупу и да га освежимо. Пред нама је пуно посла и великих изазова и из ранијег искуства знамо да нас чека напоран рад – рекао је Мирко Кнежевић, први човек новог српсколигаша.

Гутеша је у минулом шампионату био на кормилу карађорђевачког Јединства из војвођанског „Истока“, а пре тога водио је шест месеци зрењанински Раднички и оставио га у српсколигашком каравану. Поред тима са Бегеја, био је тренер и ОФК Кикинде, а у Српској лиги, као тренер, дебитовао је на клупи Баната.

– Средину одлично познајем, клуб је добро организован, има услове, а Перлежани су посвећени и имају сјајне фудбалске раднике. Неке од играча тренирао сам и у првом мандату, а познате су ми вредности и могућности комплетног погона. Желео бих да остану на окупу и да добрим радом остваримо резултате и потврдимо вредности као тим и клуб – јуче је рекао Гутеша и најавио да ће током наредних дана сачинити план рада у припремном периоду и уговорити контролне мечеве како би се екипа што боље уиграла за изазове који следе.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!