ХАЈДУК 1912 – БОРАЦ (Ш) 0:0 (ВИДЕО)

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

ХАЈДУК 1912 – БОРАЦ (Ш) 0:0

Кула. – Стадион „Милан Средановић“. Гледалаца 200. Судија: Драгутин Меничанин (Врдник) 8. Жути картони: Крнета, Вујовић (Хајдук 1912), Алексић, Радиновић (Борац)

ХАЈДУК 1912: Бабић 7, Петрић 7 (од 85. Цицмил -), Крнета 7, Љумовић 7(од 90. Нијемчевић -), Вујовић 7 (од 85. Копуновић), Кочиш 7, Јовановић 7, Ђурђевић 7, Влаисављевић 7, Савковић 7, Живковић 7.

БОРАЦ: Петровић 8, Парошки 7, Топић 7, Бурсаћ 7, Гојковић 6 (од 75. Jемовић -), Гргић 7, Алексић 7 (од 75. Црнојачки -), Малешевић 6 (од 46. Пјошта 6), Девушић 6 (од 67. Кованушић 6), Радиновић 7, Мирковић 6.

Играч утакмице: Петровић

Фудбалери Хајдука 1912 на отваратьу нове сезоне одиграли су без голова са Борцем у утакмици која је била врло занимљива. Гости су у првом делу утакмице имали нешто више од игре али нису озбиљније угрозили Бабића док су домаћи у наставку имали две идеалне прилике да савладају Петровића и на неки начин да се осете награђеним за изузетан труд и залагање у примијерном издању пред својим симпатизерима.

Први су у шанси да посгитну водећи гол били гости у 9. минуту када је по левој страни слалом направио Алексић, ушао у казнени простор али су одбрамбемни играчи Хајдука 1912 изблокирали његов ударац и лопту послали у корнер. У 25. минуту корнер са десне стране извео је Живковић и мало је недостајало да његов ударац заврши у гол уали се Петровић није дао изненадити.

Три минута касније узвратили су гости преко Гојковића имали шансу који је са петерца шутирао али је голман Бабић одбио лопту у корнер. У другом делу из неколико обостраних прилика, две упечатљиве и обе су биле на страни домаћих.

У 70. минуту Александар Влаисављевић, повратник из Текстилца, је искоса улетео у шеснаестерац гостију, испред себе имао голмана Петровића, гађао даљи угао али је голман гостију ногом захватио лопту и спречио да уђе у мрежу.

Пет минута касније поново Влаисављевић идеално послужен од Јовановића није био прецизан. Да би спасао сигуран гол Петровић је истрчао 30 метара и падом у ноге над Влаисављевићем избио лопту у аут. Тако су две одличне шансе Куљана остале неискоришћене и пропуштена је прилика да се освоји целокупан плен.

 

 

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!