Фудбалери Хајдука 1912 одлазе на мегдан Радничком 1912 у Сомбору. За разлику од домаћина, који је практично обезбедио опстанак и растерећен, Куљани преостале мечеве до краја првенства, дочекују са максималним притиском и једином жељом да освоје бодове.
 
– Сомборци ће да играју растерећено, док смо ми под морањем да победимо јер нас само три бода остављају у трци за спас. Добро што ће момци бити под притиском јер знам да ће се максимално залагати током утакмице. – каже Жељко Рачић, шеф стручног штаба Куљана.
 
У односу на раније игре, у Хајдуку 1912 неће бити стандардних првотимаца Горана Поткозарца и Николе Масалушића. За неуморног везисту Поткозарца током претходних дана стигла је понуда са Исланда и без размишљања је прихватио, док је Масалушић повређен.
 
– Осетиће се изостанак двојице првотимаца, али имамо довољан фонд играча који могу успешно да их замене. Очекујем да пружимо максимум, настојаћемо да играмо отворено и нападачки јер само на тај начин можемо да парирамо Сомборцима и да се надамо освајању плена – поручио је Рачић.
 
Аутор: М. Јовичић