ХАЈДУК 1912 – ОФК БАЧКА 1:0 (ВИДЕО)

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“ 

Хајдук 1912 – ОФК Бачка 1:0 (0:0)

Кула – Стадион: „Милан Средановић“. Гледалаца: 200. Судија: Пегар Врачар (Сомбор) 7. Стрелац: Пањак у 75. минуту. Жуги картони: Плавшић, Брборић, Шакић (Хајдук 1912).

ХАЈДУК 1912: Симоновић 8, Велковски 6 (од 78. Бошковић -), Плавшић 6, Јовић 6, Абрамушић, Брборић 6, Шакић 6, Кочиш 6 (од 88. Дамјановић -), Матијашевић 7, Масалушић 7, Шушњар 6 (од 62. Пањак 8).

ОФК БАЧКА (БП): Кнежевић 6, Панић 6, Леђанац 6, Глувић 6, Ракић 7, Манојловић 6, Шћепановић 7, Балабановић 7,Јешић 6 (од 77. Трифуновић -), Зиндовић 6 (од 64. Тасић -), Седлар 6 (од 74. Илић -).

Играч утакмице: Давид Пањак

Куљани су остварили вредну победу голом новајлије Давида Пањка у 75. минуту

Почетак утакмице није наговештавао да ће Хајдук 1912 имати лак посао са доскорашњим прволигашем из Бачке Паланке. У уводним минутима гости су кренули офанзивно ка голу Николе Симоновића и већ у 5. минуту после продора Балабановића по десној страни и лопте упућене ка Седлару мало је недостајало да Симоновић буде матиран. Десетак минута касније био је Симоновић поново на мети нападача гостију. Из лепо израђене акције лопта се нашла код Ракића, одлучио се да са 20 метара лопту упути у горњи десни угао голмана домаћина. Затим фантастична реакција Симоновића и гол домаћина био је нетакнут. Направили су Куљани и шансу у 17. кад је претходно Матијашевић обишао Зиндовића, потом шутирао, лопта је завршила у корнеру.

Мало прилика за гол виђено је и у другом делу. Шакић је у другом минуту наставка имао лепу прилику, али је лопту послао изнад пречке. Узвратили су гости после сата игре кад је Зиндовићев покушај ударцем главом са петерца завршио у празно.

Уследила је измена тренера домаћина Рачића која је преокренула ток утакмице. Брзоноги Давид Пањак је у 70. минуту улетео у казнени простор гола Кнежевића, шутирао, гостујући голман падом је одбранио ударац. Три минута касније гол одлуке у режији новајлије Пањка, силовит и брз налет са десне стране, ослободио се дриблингом Пантића и са осам метара лопту послао у супротан угао Кнежевића.

 

 

М. Јовичић

Фото: ОФК Бачка

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!