ХАЈДУК 1912 ОТКИНУО БОД БОРЦУ (Ш)

РАЧИЋ БЛИСТА

Изненађујуће добра игра Хајдука 1912, на премијери пред својим симпатизерима, у сусрету са добрим Борцем из Шајкаша. У саставу Куљана само једно лице препознато је из прошле сезоне, Стефан Кочиш често је награђиван аплаузима. Посебно се то односи на други део кад су пулени тренера Рачића били агресивнији и имали зрелије прилике да угрозе голмана Петровића. Треба истаћи млађане новајлије Вељка Петрића и Андреја Вујовића, као и искуснијег Живковића по боку и везисту Јордана Јовановића. У нападу, добар спој искуства и младости, Миле Савковић и Александар Влаисављевић, а поред њих честитке голману Синиши Бабићу, младим Михаилу Љумовићу, Стефану Кочишу и штоперском пару Крнета – Ђурђевић.

– И бод на конту Хајдука 1912 успех је после свих недаћа у току припременог периода. Треба узети у обзир специфичност припремног периода, био је кратак. Комплетан кадар је измењен и само један играч из прошле сезоне био је у протоколу. То је оставило траг, поготово што смо тај процес завршили током прошле недеље, од уторка смо се комплетирали и морамо да будемо паметни и да схватимо да нисмо ни као тим укомпоновани нити физички добро припремљени – истакао је Жељко Рачић, шеф струке.

Искусни тренер жали за пропуштеним прилика, а две Влаисављевићеве биле су зицери.

– Желео сам да мирно и стрпљиво чекамо одређене моменте и да нападнемо просторе за које сам проценио да су слабија тачка противника. То се неколико пута и догодило, али нисмо успели да постигнемо гол. Противник је имао иницијативу и лопту у поседу и заслужено је освојио бод. Морам, ипак, да будем задовољан бодом – рекао је Рачић.

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!