ХАЈДУК 1912 ПРЕКИНУО НИЗ ОД ОСАМ ПОРАЗА

БЕЧЕЈЦИ ПЛАТИЛИ СВЕ ЦЕХОВЕ

Победом у дуелу са Бечејцима, фудбалери Хајдука 1912 прекинули су неугодан низ од осам узастопних утакмица без плена. Куљани су, у претпоследњем колу јесењег дела првенства, на свом терену, убедљиво славили (4:1), головима Јордана Јовановића, који се у листу стрелаца уписао са три гола, и Вељка Ђурђевића. Домаћини су створили неколико прилика и спаковали су четири лопте у мрежу иза голмана Страјнића и на тај начин прекинули су пост и направили помак на табели. Најбољи актер утакмице био је искусни Јордан Јовановић (31), са три гола заслужио је тај епитет, а био је и покретач свих акција.

– На старту првенства имали смо свежину и појединачан квалитет који нас је извукао. Како су одмицале борбе за бодове плаћали смо цех слабим припремама, добар део утакмица нисмо заслужили да изгубимо јер смо у појединим имали добру игру коју нисмо успели да крунишемо головима, упркос бројним приликама. Наишао је период када смо играли ослабљени, без неколицине стандардних првотимаца и све се то одразило на игру и резултате – рекао је Јовановић.

Хајдук 1912 показао је лице које га је красило у раној фази првенства. Терен пун воде, ни киша као ни спреман противник нису поколебали играче домаћина да се победом опросте од симпатизера.

– Иако су временски услови били тешки изашли смо као победници, бодове смо апсолутно заслужили.

Јовановић је постигао три гола, два из игре и са беле тачке. Вељко Ђурђевић у сјајан низ уметнуо се својим голом.

– Не смета ми то, најважније је да смо победили. Кад бих бирао између два гола из игре одабрао бих први, са леве стране десном ногом лопту сам послао у угао.

Пред Куљанима је последњи сусрет у овом делу првенства. Очекује их гостовање у Старој Пазови и окршај са Јединством.

– Надам се да ћемо да поновимо игру као са Бечејцима, победом бисмо поправили пласман на табели и пролеће дочекали у лепшем расположењу – истакао је Јордан Јовановић.

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!