ХАЈДУК 1912 ПРЕКИНУО НИЗ ПОРАЗА

Реми наде Куљана

После четири узастопна пораза, нерешен резултат је помак за фудбалере Хајдука 1912. У дуелу са Радничким (Зрењанин), освојили су бод (2:2), иако су „живу главу” спасавали у последњим тренуцима сусрета. У првом делу игра није била на нивоу, уз само један ударац ка голману Куљана Бабићу, нападач Стефан Попов, са звиждуком судије за крај надокнаде, постигао је водећи гол за Зрењанинце. –

– Разлог слабој игри у првом делу био је умор, три дана раније одиграли смо утакмицу у купу и нисмо свежи ушли у окршај са Зрењанинцима – каже Стефан Живковић, најистакнутији играч Хајдука. Куљани су били агилнији у наставку и поправили су лош утисак из првог дела. Јордан Јовановић је брзо изједначио, а колосална шанса за преокрет пропуштена је у 83. минуту, ударац Немања Марковића са беле тачке одбранио је голман Андреј Носаљ. Казна је стигла два минута касније и Николић је ударцем главом постигао водећи гол за Раднички, да би, после свих мука Хајдук 1912, голом Стефана Живковића из слободног ударца, стигао до бода.

– У паузи утакмице погледали смо се у очи и, једноставно, рекли да овако више не иде. Изашли амо у наставку са неком другом енергијом и позитивним ставом и да максималним залагањем дођемо до победе. До три бода, ипак, нисмо стигли али кад се све сабере нерешен исход је најреалнији – каже Живковић.

Бод је светлост на крају тунела из којег су Куљани изашли после дужег времена.

– Знамо да можемо боље и резултатски успешније, јер смо то показали у првим утакмицама првенства кад смо били јединствени – јасан је Живковић.

М. Јовичић

Извор: https://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!