ХАЈДУК 1912 – РАДНИЧКИ 1912 0:0 (ВИДЕО)

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“

Хајдук 1912 – Раднички 1912 0:0

Кула – Стадион „Милан Средановић“. Гледалаца 150. Судија: Александар Јерковић (Панчево) 7. Жути картони: Симоновић, Поткозарац, Брборић, Шакић, Масалушић, Пањак (Хајдук 1912), Швоња, Стевановић, Марковић, Миличковић, Глишовић

ХАЈДУК 1912: Симоновић 8, Велковски 6, Поткозарац 7, Јовић 7, Абрамушић 6, Брборић 6, Шакић 7 (од 90. Дамјановић -), Матијашевић 6 (од 80. Тримановић -), Масалушић 7, Пањак 7 (од 90. Кочиш -), Шушњар 7.

РАДНИЧКИ 1912: Видаковић -, Димковић 7, Матијевић 7, Јованић 7, Швоња 7, Стевановић 6, Петровић 6 (од 60. Јухик -), Гороњић 7, Н. Марковић 6, Вујошевић 6 (од 54. Миличковић 7), В. Марковић 6 (од 69. Глишовић 7).

Играч утакмице: Симоновић

Водећи на табели, Раднички 1912, није савладао као гост домаћина, али није ни разочарао. Напротив, током свих 90 минута игре имали су Сомборци надмоћ и неколико зрелих прилика да угрозе гол голмана Николе Симоновића који је био непремостива препрека за ривала. Са друге стране адути тренера Рачића имају разлога да буду задовољни. И игром и залагањем успели су да остану непоражени што је за Куљане подвиг.

Сомборци су већ у петом минуту игре припретили после лопте коју је В. Марковић у простор добио од Матијевића, али је голман Куљана падом у ноге отклонио опасност. Десетак минута касније поново су гости извели слободан ударац искоса са десне стране. Матијевић је узео кратак залет, шутирао право у гол, мада се очекивао центаршуг и лопта се од стативе одбила у голаут. Цео ток првог дела утакмице био је под непрестаном кишом што је отежавало игру оба тима, али и у таквим условима игра је била занимљива. У завршници тог дела утакмице гости су прво преко Швоње умало постигли водећи погодак, лопта се одбила од играча из одбране домаћина и отишла у корнер. И Јованић је оштро са ивице казненог простора шутирао, лопта је за мало пролетела поред десне стативе Симоновића. Један једини директан ударац домаћина ка голу незапосленог Видаковића у том периоду игре имао је Шакић, безуспешно.

У наставку само два покушаја играча Радничког 1912 да угрозе Симоновића била су неуспешна. Матијевић се изненада у 67. одлучио на шут ка Симоновићу са 20 мегара, али је голман домаћина укротио лопту. Два минута касније „резервиста” Глишовић је искоса са десне стране шутирао, и овог пута лопта је завршила у наручју Симоновића.

 

 

М. Јовичић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 02. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!