ХАЈДУК 1912 – РАДНИЧКИ (ЗР) 3:1

СРПСКА ЛИГА „ВОЈВОДИНА“ 

Хајдук 1912 – Раднички (Зр) 3:1 (1:1)

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 250. Судија: Граховац (Нови Сад). Стрелци: Шакић у 32. Шушњар у 46. и Поткозарац у 65. за Хајдук а Стевановић у 29. минуту (из једанаестерца) за Раднички. Жути картони: Шакић и Матијашевић (Хајдук), а Јањатовић, Ковачевић, Шемић и Туркуљ (Раднички). Црвени картон: Туркуљ ( Раднички).

ХАЈДУК: Симоновић 7, Велковски 7, Плавшић 7, Јовић 7, Абрамушић 8, Брборић 7, Шакић 8 ( од 87. Дамјановић), Матијашевић 7 ( од 85. Кочиш), Поткозарац 8 и Шушњар 8 ( од 91 Тадић).

РАДНИЧКИ: Лекић 6, Руњевац 7 ( од 74. Марковић), Јањатовић 6, Ковачевић 7 ( од 85. Б. Бугарин), Стевановић 7, Красић 6 ( од 46. Маодуш 6), Ж. Бугарин 7, Росић 6 ( од 85. Јелић), Шемић 7, Туркуљ 6, Маркоски 7 ( од 63. Бачвански).

Значајну победу остварили су фудбалери Хајдука, савладавши младу екипу Радничког из Зрењанина. Офанзивна игра исплатила се Радничком у 29. минуту, када је једну лопту у шеснаестерац Хајдука унео млади Маркоски, у првом покушају шута је био изблокиран, али му се лопта вратила и он је искусно покушао да је провуче између штопера Хадука Јовића и Масалушића, а један од њих га, према процени судије Граховца, фаулирао. Сигуран извођач најстроже казне био је капитен Радничког Стевановић.

Тај гол је пробудио Куљане и већ након три минута поравнање. Лопту је у казнени простор гостију упутио Абрамушић, она је у руку погодила Туркуљу и досуђује слободан ударац за Хајдук. Мало касније Туркуља је добио други жути картон, а бројчану предност су „хајдуци“ знали да искористе Чим је почело друго полувреме вођство Хајдука. Куљани су извели почетни ударац, лопту у простор добио је искусни Поткозарац, ушао у шеснаестерац Радничког и идеално упослио Шушњара који са десетак метара искоса шаље лопту у мрежу. Играо се тек 24. секунд другог полувремена. Коначан резултат је постављен у 65. минуту када је лопту са своје половине уз десну аут линију пронео Велковски и сјајним лоб пасом је прослеђује Поткозарцу који избија сам пред голмана Радничког, који му креће у сусрет, а искусни Поткозарац вештим лоб ударцем пребацује голмана .

Ђ. Бојанић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!