СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Хајдук – Борац (Ш) 0:0

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 100. Судија: Тодић (Врдник). Жути картони: Радиновић, Топић, Мирковић, Божић, Стојановић (Борац).

ХАЈДУК: Симоновић 7, Велковски – (од 46. Тримановић 6), Јовић 7, Абрамушић 7, Поткозарац 7, Брборић 6, Бабић 6, Матијашевић 6, Масалушић 7, Пањак 6, Шушњар 7

БОРАЦ: Петровић 7, Божић 7, Торбица 7, Топић 6, Стојановић 6, Илић 7, Влалукин 7, Крстевски – (од 34. Мрђа 6), Гргић 7, Мирковић 7, Радиновић 6 (од 83. Кулпинац -)

Подела бодова између домаћих фудбалера Хајдука и гостију је након свега најправеднији исход утакмице. Иако присутни посетиоци нису имали прилике да виде голове, утакмица је била веома занимљива. .

Да гости нису дошли да се бране видело се већ у првом минуту када је у првом налету ка голу Симоновића Торбица упутио изненадан снажан шут ка голу домаћина али је лопта малтене окрзнула пречку. Осам минута касније готово на истоветан начин узвратио је Абрамушић оштрим шутем али је лопта скоро закачића стативу Петровића.

У наредних двадесетак минута  одвијала се равноправна борба, да би у 30. минуту леви бек Божић умакаобеку домаћих Велковском и са неких десетак метара шутирао али је Симоновић отклонио опасност. У истом минуту из контранапада нападач домаћих Матијашевић је добио лопту у шеснаесетрцу годстију, шутирао али је лопта погодичла у стативу. У самој завршници првог дела поново је Матијашевић у прилици да упише погодак али  је превише оклевао и тако пропустио шансу да са шест метара матира одбрану Борца.

 

 

Ђ. Бојанић

Извор: https://www.dnevnik.rs/