ХАЈДУК ТРИ СЕДМИЦЕ ПРЕ НАСТАВКА СЕЗОНЕ КОМПЛЕТИРАО РЕДОВЕ

Припреме фудбалера кулског Хајдука, члана Српске лиге група Војводина, су увелико у току, још од 25. јануара.

До сада су одиграли три контролне утакмице, од планираних шест. Досадашњи рад „хајдука“ оценио је шеф стручног штаба Жељко Рачић.

– Проблеми са којима се суочавамо у готово сваком прелазном року и током припрема, присутни су и сада. Закаснили смо с почетком припрема, потом су се надовезали проблеми у вези са нашим жељама и реалношћу да задржимо играче, односно да доведемо нове. Преостале су само три недеље са комплетном екипом да одрадимо припреме. Ценећи квалитет, мислим  да имамо коректан тим, међутим, немамо довољан број играча да би направили колико-толико равноправну конкуренцију. Недостаје нам и времена да покушамо да дведемо ниво игре потребан за изазове у наставку сезоне. У првом колу наставка дочекујемо екипу Станишића, тај сусрет увелико може да определи наставак првенства, а то значи да морамо да се потрудимо да будемо на нивоу како бисмо славили – рекао је Рачић.

У контексту ове оцене треба посматрати и резултате остварене у три до сада одигране утакмице у припремном периоду. Резултати мршави: реми са Искром из Куцуре, те порази од Сутјеске из Бачког Доброг Поља и Врбаса.

– Не волим када се губи. Не слажем се с тренерима који су склони да кажу да резултат у припремном периду није важан. На тим утакмицама можемо да урадимо добру анализу и извучемо поуке.

Биће промена у играчком кадру Хајдука у пролећној полусезони.

– Шакић нам се јесенас повредио, а он је капиталан за нашу игру. Велковски је још упитан јер има проблема са задњом ложом. Пањак, Новаковић и капитен Масалушић су нас напустили. Успели смо да доведемо Матијевића и Јанчића, који ће да подигну квалитет нашег тима, а довели смо и неколико младих играча да појачају конкуренцију. Успели смо да задржимо Абрамушића што је јако важно за костур тима. Сума сумарум: можда је слабија конкуренција него јесенас, али верујем у квалитет играча који носе нашу игру – оценио је шеф стручног штаба Хајдука Жељко Рачић.

Ђ. Бојанић

Фото: ФК Хајдук/ Детаљ са припрема Куљана

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!