ХАЈДУК – ЖЕЛЕЗНИЧАР 2:2

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Хајдук – Железничар 2:2 (1:1)

БЕШКА. Игралиште: ФК Хајдук. Гледалаца: 100. Судија: Ћирић (Инђија). Стрелци: М. Митровић у 25. и Маројевић у 80. минуту (Хајдук), Бајићу 40. и Јерковић у 55. минуту (Железничар).

ХАЈДУК: Савић, Гавриловић, Мачак, Миросављевић, Живановић, Милошевић, Тошић, Лазић, М. Митровић, Ковачевић, Ж. Митровић.
Играли су још: Јовановић, Ђорђевић, Петровић, Ромањук, Николић, Маројевић, Глухи и Зечевић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић, Грковић, Дубајић, Радишић, Бртка, Осман, Бранковић, Суџум, Милојевић, Бајић, Лукач.
Играли су још: Петковић, Јерковић, Нинић, Трбовић, Љубинковић, Ђанеш, Умићевић, Хемун, Соколовић и Мрђа.

Занимљива утакмица „комшија“, на којој су љубитељи фудбала видели екипе које су се у претходној сезони бориле за прво место у Сремској лиги.

По свему судећи, Хајдук се и даље убраја у најозбиљније кандидате за виши ранг, док је Железничар захваљујући „шпанској методи“ у такмичарској 2022/2023. нови члан Војвођанске лиге -Југ.

Много ритма, много трчања. Није се могао очекивати висок квалитет игре, с обзиром на велике кадровске промене у оба тима. Између осталог, предстравили су се и нови шефови стручних штабова: Хајдука (Никола Михајловић) и Владимир Ливаја (Железничар).

Први „карактеристичан детаљ“ из првог полувремена виђен је у 25. минуту: Милан Митровић (не тако давно првотимац Железничара) бежи гостујућој одбрани: следи прецизан, „приземан шут“ и лопта одседа у мрежи екипе из Инђије. Гости су поравнали резултат у 40. минуту голом Бајића, после дивног проигравања Бранковића.

Промена резултата у 55. минуту. На убачену лопту са стране, у свом казненом простору Миросављевић неспретно реагује, одн. лопта га погађа у руку, те Ћирић досуђује казнени ударац, који искусни Јерковић „претвара“ у гол. Домаћин поравнава резултат у 80. минуту: неспоразум последње линије одбране гостију и голмана Петковића, кажњава Маројевић.

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 21. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!