ХЕТ-ТРИК ЗА ЕЛИТНУ СЦЕНУ

ДАРКО СТОЈАНОВИЋ ЈУНАК ТЕКСТИЛЦА У МЕЧУ СА РАДНИЧКИМ (НОВИ БЕОГРАД) 

Играчи Текстилца успешно су завршили јесењу сезону. Капитен Зулфић и саиграчи декласирали су новобеоградски Раднички – 5:0. Победа је могла да буде и убедљивија, јер су Оџачани пропустили још неколико повољних прилика, па су гости добро и прошли с обзиром на дешавања на терену.

Најбољи на терену био је Дарко Стојановић (20), са три гола и безброј добрих проигравања, као и кварења игре Мајстора, заслужено је понео епитет играча кола. Његова игра и голови остаће у дужем сећању симпатизерима Оџачана.

Стојановић је у Текстилац дошао легос на позајмицу из суперлигаша ИМТ-а. Није му требало дуго да се привикне на нову средину, па је одмах задобио поверење Бранка Мирјачића, шефа стручног штаба.

Од почетка утакмице није се задовољавао само упошљавањем саиграча из нападачког реда, него се често налазио у зони шута и у казненом простору гостију, где је вребао грешке ривала и чекао повољан моменат да припрети голману Ристићу. Шанса му се указала већ у 6. минуту када је остао без чувара, што му је омогућило да прихвати лопту и са десет метара пошаље је у мрежу. Био је то увод у катастрофу Радничког.

– Било је то полувреме за памћење, јер нам је све успевало на терену. Почели смо одлично, гол на почетку био је додатни подстицај да тако одиграмо готово читав меч, јер сам у 77. минуту уступио је место младом Максиму Рајковићу – каже Стојановић.

Оџачани су освојили 32 бода, што им је омогућило да заузму четврту позицију. На почетку сезоне имали су скромније амбиције, што је било и природно, јер су се први пут нашли у овом рангу. Како су се утакмице низале, фудбалери Текстилца играли су све боље, па нису изостали ни добри резултати.

– Прија нам када ривали говоре да смо најпријатније изненађење јесени. То је и похвална процена свега што смо учинили протеклих 20 кола. Жао нам је што смо два пута кискнули на нашем терену, остали смо без бодова против Колубаре и Металца. Да смо тада славили, а могли смо то да урадимо, крај прве етапе дочекали бисмо на другој позицији, што би био још већи успех. Остаје да у наставку покушамо да освојимо треће или четврто место, што би нам обезбедило место у баражу. Верујем да ћемо наставити са добрим играма и резултатима. Задовољан сам својим играма, иако знам да може и мора још боље. Верујем да ћу добити позивницу се вратим у ИМТ и заиграм у Супер лиги – каже Дарко Стојановић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 15. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!