ХОЛАНЂАНИН, САНДЕР ЗЕЛДЕНРИЈK, ПИШЕ KЊИГУ О ДУШАНУ ТАДИЋУ

Познати холандски новинар Сандер Зелденријк (44) је 18. марта 2022. (на 122 рођендан Ајакса из Амстердама) слетео на београдски аеродром, а потом се упутио у Бачку Тополу и Нови Сад, да скупља грађу за књигу о Душану Тадићу, која треба да изађе из штампе 18. октобра, ове 2022. године, непосредно пред Светско првенство у Kатару.

Сандер Зелденријк већ 14 година (број Јохана Kројфа) уређује „Аjax Life“ (Ајаксов живот) часопис армије навијача амстердамског Ајакса и он је на одређен начин њихов амбасадор-представник и глас.

Ми у Србији, као и већина других грађана у свету, на реч Холандија, одмах помислимо на славне сликаре Рембранта, Ван Гога, ветрењаче, Ајакс и фудбалску газелу Јохана Kројфа.

 

Насловница књиге

Ајакс је одавно постао инспирација за цео свет, а наш Душан Тадић је његов актуелни капитен, а некад је то био и Велибор Васовић. Ајакс је гостовао у Београду још далеке 1934. године кад је одиграо пријатељску утакмицу са ондашњим славним БСK-ом (Београдски спортски клуб). Своју изражену емотивну везу према Београду и Србији, Ајакс има и због чињенице да је у њему, 30. маја 1973. године, освојио, на стадиону Црвене звезде пред 100.000 гледалаца, своју трећу узастопну титулу шампиона Европе. Побеђен је Јувентус са 1:0, а Јохан Kројф је после Велибора Васовића и Пит Kајзера, први пут, као капитен подигао пехар пут неба.

Ето безброј разлога да се са разлогом ишчекује прва књига о Душану Тадићу из пера (компјутера) Сандера Зелденријка, уредника и новинара, са вечито урођеним Ајаксовим осмехом на лицу.

Фото: Сандер Зелденријк, на стадиону Црвене звезде у Београду, март 2022. (лична архива)

Аутор: Светозар Чича

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!