И ПОРЕД СОЛИДНЕ ПАРТИЈЕ, ПАНТОВИЋ РАСПРШИО ЛЕПЕ СНОВЕ „ГАТОВАЦА“

НОВИ САД: Пред вероватно никад мањим бројем гледалаца на стадиону „Карађорђе“, одиграна је, из угла фудбалера Младости ГАТ, једна од најважнијих утакмица у првом делу првенства.

Због тога су ученици тренера Љубомира Ристовског кренули агресивно од самог почетка, желећи да евентуалним раним голом усмере утакмицу у правцу који би им највише одговарао.

Већ у 6. минуту по левој страни пробио је домаћин одбрану „змајева“, лопта је стигла до Андрије Радуловића који је шутирао, али је млади голман Катић, уз доста муке, успео да заустави тај ударац. Новосађани су били много активнији, иако нису улазили у изгледнбе ситуације, али је такав приступ наилазио на одобравање малобројних гледалаца, који су аплаузом настојали да им улију и неку додатну снагу.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Могли су у 35. минуту најпре Радуловић, а онда и Димитров да донесу радост новосадској екипи, али је поново на висини задатка био чувар мреже Вождовца, па се резултат није променио. Високи пресинг доносио је корист „гатовцима“, много чешће били су у поседу лопте, али им је недостајао завршни пас, иако су се свим силама трудили да до њега стигну.

Тада је, међутим, севнула контра гостију. Милош Пантовић побегао је у 39. минуту по средини чуварима, избио сам испред голмана Милојевића и рутински затресао његову мрежу, за вођство Београђана од 1:0.

Играо се 57. минут, када су гости покушали да поставе офсајд замку, лопта је стигла до резервсите Лазара Арсића, али је одбрана тима из Београда успела да интервенише и онемогући искусног везисту да изједначи резултат. Међутим, три минута касније спаса за голмана Катића није било, пошто је у казненом простору лопту прихватио искусни Новица Максимовић и, пресцизним шутем у десни доњи угао, донео поравнање на 1:1.

У току је био 85. минут, када је лопта стигла до Бурмаза у контри, а на њега је стартовао капитен Новосађана Миловановић. Тешко је било оценити колики је био интензитет тог старта, али слаби судија Ђорђевић није имао дилему – показао је на белу тачку и показао други жути, самим тим и црвени картон искусном Новосађанину. Сигурни реализатор најстроже казне био је Милош Пантовић, који је свом тиму донео победу, а екипи Младости ГАТ велику тугу.

А. Предојевић

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Младост ГАТВождовац 1:2 (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 200, судија: Ђорђевић (Аранђеловац). Стрелци: Максимовић у 60. за Младост ГАТ, а Пантовић у 39. и 87. минуту (из пенала) за Вождовац. Жути картони: Максимовић, Денић, Илић, Миловановић (Младост ГАТ), а Јочић, Хајдин, Теодоровић, Трифуновић, Пантовић (Вождовац). Црвени картон: Миловановић (Младост ГАТ) у 85. минуту.

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 6,5, Мандић 6,5, Ковачевић 6, Миловановић 6,5, Илић 6,5, Максимовић 7,5, Денић 6,5, Поповић 6 (Арсић 6,5), Димитров 7, Радуловић 6,5 (Радоман 6,5), Марушић 6 (Катанић 6).

ВОЖДОВАЦ: Катић 7, Дамјановић 6,5, Бо. Јочић 6 (Новаковић), Вујановић 6,5 (Теодоровић), Мијаиловић 6,5, Ђорђевић 6,5, Ајдиновић 6,5 (Марковић -), Пуртић 6,5 (Ивезић 6,5), Пантовић 8, Хајдин 6,5, Бурмаз 6,5 (Трифуновић -).

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!