И ВОША НА ЖРЕБУ: ОТВАРА ЈОЈ СЕ ФИН ПУТ АКО ИЗБАЦИ АПОЕЛ, ЈЕДИНО НЕ ВАЉА НОРДСЈЕЛАНД

Новосађани чекају потенцијалног ривала у трећем колу квалификација за Лигу конференције

Умела је Војводина у прошлости пријатно да изненади током лета, да избаци Сампдорију или Бурсу, па и Динамо из Минска који је наспрам ње словио за фаворита. Зато се у Новом Саду надају да би могли да скину скалп АПОЕЛ-у, а ако се то деси онда ће порасти самопоуздање у покушају да се тим са „Карађорђа“ домогне групне фазе Лиге конференције.

На том путу је Воша сазнала имена потенцијалних ривала, ако елиминише Кипране. Под условом да се то деси, онда би преузела статус носиоца и сачекала једног од победника следећих мечева другог квалификационог кола за најмлађе УЕФА такмичење:

Ауда (Летонија) – Спартак Трнава (Словачка)

Дери Сити (Северна Ирска) – КуПС (Финска)

Калмар (Шведска) – Пјуник (Јерменија)

Ворскла (Украјина) – Дила Гори (Грузија).

На списку је и Норђселанд, усамљен, без ривала, пошто квалификације почиње од трећег кола, с обзиром да је минули шампионат Данске завршио на другом месту, иза Копенхагена. Можда би представљао и најтежег ривала екипи Радослава Батака, али претходно је потребно избацити АПОЕЛ. Са свим осталим, утисак је на прву лопту, Воша би могла да се носи.

Да би уопште стигла у треће коло Војводина ће морати да буде боља од Кипрана у двомечу заказаном за 27. јул и 3. август. Онда би у наредној фази играла са неким од поменутих тимова 10. и 17. наредног месеца, а колико је пут до групне Лиге конференције трновит сведочи чињеница да је тек после тога чека плеј-оф (24. и 31. август).

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 24. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!