ИАКО ЈЕ НАСТАВИЛА СЕРИЈУ БЕЗ ПОРАЗА, МЛАДОСТ ГАТ И ДАЉЕ НА ЗАЧЕЉУ ТАБЕЛЕ

Већ пет утакмица у низу фудбалери Младости ГАТ нису изгубили, нити се њихова мрежа тресла, али, ипак, и даље не могу да се помере с последњег места на табели суперлигашког плеј-аута.

Још само четири рунде остале су до завршетка првенства, шансе „гатоваца“ за опстанак и даље постоје, али више права на поправни немају. У сваком наредном сусрету мораће да иду на победу и, у том контексту, мора да радује тренутна форма екипе и жеља играча да дотакну и немогуће ствари.

У Ивањици је виђена тврда и не много лепа утакмица, у којој су и Јавор Матис и Новосађани били под притиском тога да не изгубе. Због таквог амбијента, није било превише правих прилика за гол, па је утисак да је коначних 0:0 најреалније приказало дешавања на терену.

– Момци су храбро одиграли утакмицу на нимало пријатном гостовању – рекао је Видак Братић, асистент шефа стручног штаба Младости ГАТ Ненада Лалатовића, који у Ивањици није могао да седи на клупи због четири жута картона. – Ни много јаче екипе од нас нису Јавор Матису односиле бодове, јер домаћин има, пре свега, квалитетан тим, а онда је и његов терен нешто мањих димензија. Намучили су се тамо и Војводина и Партизан, па је, гледајући из те визуре, резултат који смо остварили за нас добар.

Одмах по повратку у Нови Сад, „гатовци“ су наставили с тренинзима, јер у недељу дочекују, на стадиону „Карађорђе“, једног од ривала у борби за суперлигашки живот, екипу Спартака.

– Суботичани се налазе у мини-серији од две победе и јасно нам је какав ривал нам долази у госте. Реч је о веома квалитетном саставу, за који ми, најискреније, није јасно како се уопште нашао у борби за опстанак. Уз то, „плави голубови“ по традицији играју добро у Новом Саду и све то јасно говори какав и колико тежак сусрет нас очекује. Међутим, немамо више право на кикс, морамо да идемо по три нова бода и верујем да ћемо, уз подршку свих Новосађана, успети да дођемо до, за нас, огромне победе. У борби за голи живот практично нико не може да буде миран, јер је још 12 бодова у оптицају и сви тимови мораће да играју максимално – додао је Братић.

Ненад Лалатовић неће у недељу, од 15.30 часова, моћи да рачуна на све играче, јер су у Ивањици парне жуте картоне добили Милан Видаков и Мирослав Бјелош, па ће они дуел са Спартаком пратити само као навијачи.    

А. Предојевић

Фото: С. Шушњевић/ Фудбалери Младости ГАТ мораће да иду на победу

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!