ИФЕТ ЂАКОВАЦ, ТСЦ-ОВ ОДГОВОР НА ОДЛАЗАК БАЊЦА (ВИДЕО)

После првог кола је похвале покупио Михајло Бањац па се причало како магијом у ногама може да донесе превагу. Већ следећи меч је било видљиво да недостаје јер лопту није имао ко да утера у гол. Палио се аларм и на још пар утакмица, Партизан је гостовање где и може да се задовољи бодом, али две утакмице код куће без датог гола су сигурно биле проблем.

Онда је дошао Ифет Ђаковац и љубитељима фудбала у Србији остало је само питање: како то да смо толико дуго чекали 24-годишњег момка из Сјенице?

Тачно да је Ђаковац могао и раније да буде херој, против Напретка је направио соло продор, заломио двојицу и уместо да шутира он је пробао да прође и трећег. Kритиковао је тада и самог себе, јер да је дао гол, тај потез би донео три бода.

Али са два гола против Младости наговестио је да би ипак могао да изнесе тежак терет после одласка Бањца.

Није први гол на мечу против „гатоваца“ био бог зна шта, спетљала се одбрана Младости, а као да су то били и најавили оним Милојевићевим напуцавањем Раткова. Ђаковац је шутирао јако, лопта закачила шуму ногу испред и завршила у голу за велико олакшање на клупи ТСЦ-а, коначно је дат и тај гол код куће.

Други гол против Младости је већ био за ТВ шпице. Одлични Саша Јовановић је дотурио лопту са бока, а Ђаковац ушао у казнени простор, нанизао једног па другог играча гостију и шутирао левом ногом са неких 11 метара. На семафору је било 2:0, скочила је поново клупа ТСЦ-а.

Не без разлога епитет играча утакмице. Осим два гола, од којих је други био мајсторија, видели смо га свуда на терену. Улазио је у прилике, шутирао, а знао и да се врати у одбрану и украде по коју лопту. По природи офанзивни везиста, технички поткован и воли да дрибла.

Добио је од Жарка Лазетића улогу плејмејкера, остатак везног реда има претежно дефанзивне карактеристике. А јуче је задатак одрадио одлично, па је и замењен у 88. минуту да би покупио аплаузе публике. У Бачку Тополу је дошао јануара 2021. из Златибора, према специјализованом порталу Трансфермаркт за скромих 55.000 евра.

Био је у омладинској школи Партизана и играо за Тутин. Није му први пут да одигра на оваквом нивоу, прошле сезоне је срушио Чукарички на Бановом брду са два гола. Kада Ђаковац да гол, ТСЦ не губи. Успео је да се разбуди и ако настави са оваквим наступима неће имати главобоље у табору тима из Бачке Тополе, барем не што се тиче везног реда.

Одбрана је свакако поново бриљирала и на петом мечу ове сезоне сачувала мрежу нетакнутом.

 

 

Аутор: Вања Узелац

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 23. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!