ИГОР САВИЋ ТРЕНЕР ЖЕЛЕЗНИЧАРА ЗАДОВОЉАН УЧИНКОМ НА ПРИПРЕМАМА

Железничар наредну контролну утакмицу на Златибору игра у суботу, 16. јула, против Радничког из Сремске Митровице, дуел почиње у 16.30, а игра се на терену хотела Палисад. Ово ће Панчевцима бити четврти меч на припремама, а тренутни учинак је један реми против Рада 1:1, победа против ОФK Вршца (2:1) и пораз од Слободе (1:2).

-Имамо још много простора за напредак и моји момци ће се надограђивати током целе сезоне. После четири недеље припрема немамо повређених играча, чиме сам посебно задовољан. Сви раде пуном паром и пођеднако конкуришу за састав. У пуној снази ћемо дочекати првенство. Утакмица у Ужицу против Слободе је била захтевна, јер су сви играли по 60 минута, а ми смо испробавали разне комбинације.

Оно што је евидентно јесте да фудбалери Железничара нису имали довољно концентрације у завршници меча, односно да им је реализација тренутно највећи проблем.

– Резултати нису примарни у овој фази припрема, важније нам је било да видимо шта треба исправљати. Екипа је прилично измењена, али играчи се добро уклапају, раде, дисциплиновани су и заиста верујем у овај тим. У овом тренутку ефикасност јесте наша бољка, међутим момци су сада у најјачем замору, ноге су претешке, слабија је концентрација. Чим дође свежина, све ће то бити много боље. Завршница напада је у овој фази проблем свим екипама, јер се налазе у пику замора. Сигуран сам да ће наши нападачи прорадити и да ће са лакоћом решавати прилике какве смо имали у Ужицу. Неће нам бити нимало лако у шампионату, није лако бити део тима који отворено напада титулу, јер ће нама свака утакмица бити као финале. Зато и желим да делујемо као тим, хоћу екипу не индивидуалце – рекао је Савић.

Извор: https://rtvpancevo.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 15. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!