ИГРАЧ ЦРВЕНО-БЕЛИХ НЕ ИДЕ У АМЕРИКУ: НЕДОСТАЈУ МИ КОМПЛЕТНЕ ПРИПРЕМЕ

Првотимац Војводине Никола Чумић одлучио да остане са екипом у Анталији и не путује за Америку

Чартер летом с аеродрома „Никола Тесла” у Сурчину у четвртак пут Турске отпутоваће фудбалери Новог Пазара, Чукаричког, Војводине и Младости ГАТ.

Одредиште је Анталија, одакле ће, барем што се „старе даме” тиче, уследити краћа аутобуска тура до Белека и хотела „Титаник де лукс Голф” у ком ће боравити и тренирати наредне две седмице. Тренер црвено-белих Милан Раставац, како је најавио, на пут водиће 25 играча и тројицу голмана.

Интересантно је то да ће Мирко Топић и Вељко Симић с екипом бити до 20. јануара, кад ће се вратити у Београд и придружити репрезентативцима које у САД очекује пријатељски сусрет са селекцијом те земље.

Трећи играч Војводине, који је био планиран да крене на далеки пут, реч је о Николи Чумићу, ипак неће бити с „орловима” већ остаће у Белеку.

– Недостају ми комплетне припреме, јер у последње три године ниједном нисам прошао читав циклус – рекао је Чумић. – Остаћу са саиграчима у Турској како бих почетак пролећног дела првенства дочекао максимално спреман.

Новосађани у Белеку имаће одличне услове за рад, као и беспрекорно припремљене терене у близини хотела. Надају се једино да ће и време да их послужи како би преточили у дело комплетан план припрема.

За сада, Војводина ништа није мењала у саставу тима и не планира то ни да чини, јер управа клуба на челу с председником Драгољубом Збиљићем има максимално поверење у постојећи играчки кадар и убеђена је да може да испуни постављени циљ и избори се за нови излазак у европску конкуренцију.

Да би то Новосађани и спровели у дело, биће им и те како важно да у наредне две седмице раде на врхунском нивоу, а у ту сврху послужиће им и шест контролних утакмица.

У овим утакмицама стручни штаб клуба из највећег војвођанског града планира да шансу пружи свим играчима који ће бити на припремама, а од њих самих зависи то на кога ће се на пролеће рачунати више, а на кога мање.

У сваком случају, у Војводини на пут крећу у одличном расположењу и с убеђењем да ће предстојећи период да протекне у одличном раду на уигравању линија екипе. Она је искуснија за јесењу полусезону, играчи се сада веома добро познају и настојаће да пролећни деби с Црвеном звездом у Београду дочекају максимално припремљени.

ФОТО: Ј. Грлић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!