ИЛИЋ ОТКЉУЧАО БРАВУ

Фудбалери Борца се не шале и победили су и у другој рунди првенства. Испратили су Станишић са три лопте у мрежи, а толико пута били су прецизни и на отварању сезоне у Адорјану.
– Гости су се затворили и чекали контранападе – каже тренер Небојша Филиповић.- Хтели смо да их сломимо на брзину и уследиле су грешке у пасу, што је унело нервозу. Недостајало је стрпљења и у паузи смо се договорили да умиримо игру и будемо прецизнији у додавању. Нисмо јурили по сваку цену, подигли смо ниво, диктирали темпо и Филип Илић је, на асистенцију Зарије Гојковића, откључао браву и трасирао пут ка победи.
Поновио је речено после победе у првом колу, да Гојковићеве креације много значе и да једва чека да буде потпуно спреман.
– Одиграо је више од пола сата и игру на средини подигао на виши ниво и постали смо опаснији. Кад смо повели, гости су спласнули и у размаку од десетак минута, Страхиња Шево и Милутин Торбица погодили су за 3:0. Шест бодова и толико голова на два стартна меча храбре и уливају додатно самопоуздање.
Филиповић колектив ставља у први план, а перјанице тријумфа биле су новајлије, Илић и Торбица.
– Брзо смо извели прекршај, Гојковић је додао добру лопту и нациљао сам угао за вођство. Одмах је лакнуло, гости више нису имали шта да бране. Прво полувреме нисмо били на нивоу, један шут голман ми је одбранио, два пута сам пробио по али завршница није била добра. У наставку је функционисало како треба, а на старту смо Тису згромили у првих 45 минута. Било је важно да оверимо победу из Адорјана и успели смо – каже Илић.
Рођен је марта 1999. године у Приштини и имао је месец дана кад су родитељи напустили КиМ и настанили се у Футогу. Прошао је школу Војводине, у Шумадији, у српсколигашкој конкуренцији, био је бонус, а последње три године играо је за Вршчане.
– Имао сам неколико понуда и кад су позвали из Борца, пао је договор. Чуо сам да су Шајкашани добро организовани и брзо се уверио. Близу ми је кућа и циљ је да за гостопримство узвратим добрим играма и допринесем позитивним резултатима. Кренули смо како треба и идемо постепено.
Омладинац је следећи ривал.
– Покушаћемо да наставимо у овом ритму и чека нас велики изазов. Можемо да се надигравамо, физички смо спремни да изнесемо терет јаког меча јасан је Филип Илић.

Фото: ФК Борац

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!