ИЛИЋ ШИРИ ОПТИМИЗАМ

РАДНИЧКИ (СРЕМСКА МИТРОВИЦА) СПРЕМАН ЗА КЛУПЦЕ И ЛОЗНИЦУ

Фудбалери Радничког из Сремске Митровице гостују у Клупцима, где ће их дочекати пробуђена Лозница. Прву победу забележили су тек у шестом колу, у дуелу са Мачвом, на домаћем терену, голом Стефана Илића.

Некадашњи фудбалер Партизана и Будућности из Добановаца, у град на Сави стигао је овог лета и показао стручном штабу да на њега озбиљно може да се рачуна у наредном периоду.

Против Лознице, Илић (24), очекује добар резултат, али нагласио је да неће бити лако:

– Лозничани нису имали добар сгарт, док је наш за нијансу бољи, али не какав смо очекивали. После победе са Шапчанима, самопоуздање нам је на вишем нивоу и мислим да и у Клупцима можемо да доброг резултата.

Без много размишљања, после повратка из Пољске, где је играо у прошлом првенству, задужио је црвено-бели дрес.

– Амбиције Радничког су пласман међу осам најбољих тимова у лиги и то је један од разлога доласка у Сремску Митровицу. Екипа је нова, али ушли смо у неки фини ритам, сада се већ и боље упознали и делујемо добро на терену. У дуелу са Мачвом пружили смо нешто лошију игру него у претходним колима, када смо имали више шанси, али победа нам је измицала све до сада. На моју, али и велику радост свих у клубу савладао сам голмана Шапчана, а чврстом одбраном сачували смо мрежу и коначно славили. На тој утакмици почели смо да убиремо плодове добре игре и рада на припремама и тренинзима.

Прва три бода скинула су, према његовим речима, велики притисак са екипе.

– Није лако гледати екипу при дну табеле, а поготово у светлу чињенице да на терену пружамо много. Сада нам је пао терет са леђа и нешто растерећенији, али и мотивисани идемо у Клупце. Лозница има добру екипу и победом над Металцем у Горњем Милановцу, такође, добила је на самопоуздању, али то не треба да утиче на нас, знамо циљ и идемо по бодове – јасан је Илић.

Д. Туфегџић

ФОТО: ФК Раднички

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!