ИМАМ РАЗЛОГА ДА БУДЕМ ПОНОСАН

Ретко лепим и ефектним голом на стадиону „Рајко Митић” Урош Кабић донео је бод Новосађанима у дербију с Црвеном звездом (1:1)

За Уроша Кабића, бисера Војводине, фудбалски стручњаци одавно тврде да је таленат какав се ретко среће и да је пред њим лепа каријера. У млађим категоријама наметнуо се као један од предводника „класе 2004”, како у клубу, тако и репрезентативним селекцијама. Већ дуже време овај младић саставни је део сениорске екипе Старе даме и чека се иницијална каписла која ће га дефинитивно лансирати у орбиту.

Ретко лепим и ефектним голом на стадиону „Рајко Митић” донео је бод Новосађанима у дербију с Црвеном звездом (1:1), наговештавајући лепше и успешније пролеће на жељеном путу Војводине ка Европи, али и властитом, ка стасавању и потпуној афирмацији. После додавања Филипа Малбашића, Кабић је налетео на лопту и послао пројектил са 16 метара право под пречку немоћног голмана Милана Борјана.

– Одиграли смо тимски и компактно, стојећи у линији и чекајући нашу шансу да затресемо мрежу ривала – каже Кабић. – Имам разлога да будем поносан на нашу партију и читаву екипу, која је спровела у дело све оно што смо се с тренером Раставцем договорили. Дуел са Звездом био је тврд и тежак, али нисмо одустајали и за то смо на крају награђени важним бодом.

О свом голу, Кабић није желео много да прича:

– Малбашић ми је послао добар пас, улетео сам, оштро и прецизно шутирао. Можда је томе да лопта заврши на правом месту допринео и јак ветар, али, свеједно, чини ми се да голман у том тренутку није имао шансу да спречи погодак. Радостан сам, наравно, што сам постигао гол и што је он допринео испуњењу нашег циља.

У дербију се на терену појавило чак пет бонус играча Новосађана – Топић, Зукић и Кабић почели су сусрет, а касније су ушли и Милошевић и Милетић. Очигледно, новосадска младост се све више намеће.

– То ме изузетно радује, јер има у нашим млађим категоријама доста веома талентованих играча. Уз то, потез тренера Раставца да шансу пружи чак петорици од нас у једној овако битној утакмици био је храбар, а ми смо му, чини ми се, узвратили добром игром.

И сам тренер је нагласио да ће величина бода освојеног у суботу моћи да се реално сагледа и потврди тек уколико савладате Колубару у наредном колу.

– И то је тачно. Наћи ћемо се, за разлику од дуела са Звездом, у ситуацији у којој ћемо имати императив тријумфа пред собом, али сам спокојан. Верујем, наиме, да поседујемо и квалитет и снагу, одлично смо се уиграли током припрема, што значи да можемо да остваримо оно што желимо. Уз то, мотив ћемо пронаћи и у резултатима наших директних ривала за треће место, јер све смо ближи ТСЦ-у и Чукаричком и чека нас свакако занимљив наставак првенства – додао је Урош Кабић.

ФОТО: В. Марковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!