ИМАМО УСЛОВЕ ЗА ВРХ

МАРКО САМАРЏИЋ, ОСЛОНАЦ ОДБРАНЕ НАФТАГАСА, У НОВОЈ СЕЗОНИ ОЧЕКУЈЕ БЕРИЋЕТ:

Првенствену трку у српсколигашком друштву, Нафтагас је завршио на шестом месту. Уписао је 13 победа, шест ремија и 11 пораза, што је било довољно за 45 бодова, три мање од трећепласираног Радничког.

Друга година у „Војводини“ задовољила је присталице, иако је било услова и прилика да се освоји и више бодова.

– Увек може више, али треба да будемо задовољни – каже дефанзивац Марко Самарџић. – Било је осцилација у једном делу такмичења, а кад се сезона стави на тас, пласман и бодовни салдо је према очекивању. Не видим да су други показали више и са свима смо могли у надигравање. Више од пола каравана било је под притиском, бавило се опстанком, неколико екипа борбом за врх, док смо ми играли без оптерећења. 

Посебно је истакао губитак бодова од екипа које су се спустиле у нижи ранг.

– Јединство нам је узело свих шест, ОФК Бачка и Куљани по четири, Тиса три.. Да је неко други био на нашем месту нашао би се у Војвођанској лиги. Из сваког губитка бодова излазили смо јачи, компактнији и све смо надоместили на гостовањима. Показали смо карактер, не само у оваквим ситуацијама.

Самарџић је навео да, уз нагомилано искуство, имају бенефит у млађем нараштају.

– Многи од нас имају запажен стаж у Српској лиги, неки су играли и у прволигашком друштву, а посебно бих поменуо млађи нараштај. Никола Галин рођен је 2005, а две и по године је први чувар мреже. Његови вршњаци су Никола Ковачевић и Маринко Пандуров, годину млађи је Вук Јеличић. Ту су и Лазар Вукоје, Ђорђе Бајић, Урош Маркоски… Имамо перспективу.

Самарџић је на терену провео 2.473 минута и само је голман Галин, два минута био дуже. Уз то, дефанзивац Нафташа три пута се уписао у стрелце.

– Што се голова тиче, није у опису места штопера, али код сваког прекида игре, одлазим пред противнички гол. За голове су други задужени, Милош Савановић је први стрелац са 20 голова, а у игри нас краси долазак из другог плана и сваки везиста је опасан пред голом.

Тренер Предраг Кандић напустио је клупу и преселио се на место шефа струке кадета новосадске Војводине. До почетка припрема Елемирци ће решити питање наследника.

– Кандић је велики зналац, добро зна да припреми екипу и склопи игру и заслужио је посао у омладинском погону суперлигаша из Новог Сада. Не знам ко ће да га наследи, али извесно је да ће нови шеф струке имати олакшицу у квалитету играчког кадра и добрим условима за рад.

Додао је да у сваком прелазном року има знатижељних клубова који се распитују о његовим плановима.

– Некако стидљиво питају остајем ли међу Нафташима, увек кроз осмех одговарам да сам у идеалним условима и на овим просторима не видим организованији клуб. Нисмо под резултатским оптерећењем, изградили смо атмосферу, имамо подршку и не могу, не само ја, да тражим више. Уз све остало, Нафтагас краси подршка навијача, не само кад смо домаћини.

О новој сезони није много говорио.

– Из свега што сам рекао за прошлу трку, може да се пренесе и за наредну. Можемо само да будемо још бољи и резултатски успешнији. Надам се бољитку и верујем да ћемо бити у врху српсколигашког каравана – јасан је Марко Самарџић, штопер Нафтагаса.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!