ИМАМО ВРЕМЕНА ЗА ПОПРАВНИ

У ФИНИШУ ЈЕСЕНИ ТРЕНЕР НИКОЛА ДРИНЧИЋ ПРЕПОРОДИО ИГРУ ОМЛАДИНЦА (НБ):

Омладинац из Нових Бановаца јесењу сезону завршио је на седмом месту Српске лиге Војводина и до 23 бода дошао из шест победа и пет ремија. Трка је кренула са младим тренером Андријом Пољаком на клупи, после три рунде уследио је растанак, па је на два меча у тој улози био Миодраг Радисављевић, члан стручног штаба. Наследио га је Марко Андрејић, задржао се на шест уткмица и у финишу, последња четири кола, челници зелено-белих, дошли су до правог решења. Никола Дринчић је дошао и, за кратко време, наишао је препород у игри екипе.
Дебитовао је поразом против Текстилца код куће (0:1), потом је било 1:1 против лидера, Радничког 1912 у Cомборy, да би победе стигле у мечевима са Првим мајом (2:1) и у Зрењанину (7:1). Дошао је на 16 и додао седам бодова.
– Добио сам понуду из Омладинца после трећег кола, али сам имао обавеза у ИМТ-у, а кад је стигао други позив, прволигаш је био у добром бодовном салду и прихватио сам. Као играч, први професионални уговор сам потписао са 17, а каријеру завршио са 37 година. После две деценије играчке, привукла ме је тренерска каријера у делу где спорт видим као спорт и имам велику жељу и амбицију – рекао је Дринчић, најпознатије играчко име у српсколигашком рангу.
На питање да ли је задовољан уводним радом у клубу који је достојан трећелигаш и са, у низу, најдужим стажом у каравану.
– Резултатски и јесам и нисам задовољан. Играли смо са два водећа тима и са Текстилцем смо могли боље и да не изгубимо. Могло је више и имамо времена да се поправимо и игру надоградимо.
На последњем мечу, кад је Омладинац торпедовао Раднички у Зрењанину, на стадиону се највише чуо његов глас и није се одмицао од линије игралишта. Док су малобројни гледаоци, обучени у јакне, осећали хладноћу, у тананој мајици је диктирао игром екипе.
– Увек учествујем у игри, хоћу да видим жељу и максималну ангажованост, да видим борбу и да томе допринесем. Да се све, на терену, подигне на висок ниво. Кад сам дошао нисам видео менталитет, жељу, а у свему је најбитнији карактер из тога све произилази. Џаба све ако га нема, све остало се може направити.
План припрема је скоцкан, прозивку је заказао за 10. јануар, знају се ривали за контролне мечеве, појачања су на видику„.
– Да би се добро увели у рад играчи су добили програм за индивидуалне тренинге, како би спремни ушли у припремни период. Имаћемо довољан број тестова, први је против Инђије, 25. јануара, потом су ривали румски Словен, Вршац, БАСК, да не набрајам, генералка је са шајкашким Борцем. За сада нам нико није дошао, али смо поодмакли у преговорима и тројица су пред вратима.
На терену је био велики зналац и борац, лидер тима и игре, не задовољава се површношћу и иде до краја.
– Седам бодова предности Сомбаца и Оџачана, није велика разлика. Ми ћемо сваки меч играти максимално, идемо један по један и сваки наредни је најважнији. Бићемо спремни да се са свима надигравамо, а докле ћемо стићи, видећемо на крају првенства – истакао је Никола Дринчић, освежење у тренерском кадру, некадашњи члан омладинске и младе репрезентације Србије и 33 пута репрезентативац Црне горе.

Б. Бу.

МИТРОВИЋ: ПОБЕДНИК

Игор Митровић, председник Омладинца, о Дринчићу је рекао:
– Иза њега је сјајна играчка каријера, зачета у Партизану, играо је дуго у Русији, био у Макаби Хаифи, Чукаричком, нишком Радничком, Војводини, да не набрајам, свуда лидер и носилац игре. Има шта да пренесе играчима и то зна да ради. Са њиме смо немерљиво добили, донео је знање и невероватну енергију, покренуо екипу и никад појединци нису били оволико посвећени. Рођениј е победник— казао је челник Новобановчана.

ДВА ТИМА ДОБИЛА ПРИЛИКУ

Јесенас је кроз протокол Омладинца прошло 26 играча, само један није излазио на терен, петорица су била у тиму укупно 143 минута, док је десетак њих чинило костур тима. Голман Бојан Кнежевић уписао је 1.260 минута, иза њега су Александар Мисић (1.249), Милош Симоновић (1.046), Марко Миленковић (986), Владимир Арсовић (969), Игор Лежаић (833), Драган Перошевић (777), Срећко Миливојевић (749), Небојша Иванчевић (735), Лука Мићић (724)…

ДЕСЕТОРИЦА СТРЕЛАЦА

У стрелце су се уписала десеторица играча, Марко Стојановић и Иванчевић постигли су по три гола.
Једном мање погодили су Лежаић, Перошевић, Мићић, Марко Вучетић, док су Александар Стевановић, Љубисав Биочанин, Милан Суботић и Предраг Попадић постигли по гол.

Извор: http://www.zurnal.rs 

ОБЈАВЉЕНО: 20. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!