ИМТ ДЕМОЛИРАО НОВОСАЂАНЕ

Трактористи у великом стилу завршили такмичење у овој конкуренцији, Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС, уручио пехар

ИМТ – РФК НОВИ САД 1921 7:1 (2:0)

Стрелци: Кијевчанин у 13, Видић у 31, Радочај у 58. и 63, Стаменић у 62, М. Луковић у 79. и 89. за ИМТ, Милисављевић у 56. за РФК НС.

Стадион Бежаније. Гледалаца: 300. Судија: Никола Бикић (Зрењанин). Помоћници: Његош Тубић (Крагујевац), Никола Чотрић (Лозница). Жути картон: Младеновић (РФК НС).

ИМТ: Којић, Савић, Делевић, Глишић, Стефановић (од 69. Вукић), Видић (од 63. Чарлс), М. Луковић, Стаменић (од 69. Стевановић), Џиновић, Радочај (од 72. Крстић), Кијевчанин (од 69. Л. Луковић).

РФК НС 1921: Продановић, Цуцин, Миловановић (од 70. Леандро), В. Балабановић, Младеновић (од 54. Милисављевић), Вујаклија (од 70. Радивојевић), Милосављев (од 70. Живковић), М. Балабановић, Благојевић, Даничић, Хрубик (од 54. Мирковић).

Трактористи су голеадом обележили пласман у елиту у којој ће се први пут такмичити. Пре сусрета, Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС, предао је пехар капитену Стефану Стефановићу.

Домаћин је кренуо силовито, Глишић је шутирао поред гола, а атаци су резултирали вођством у 13. минуту, Кијевчанин је са ивице шеснаестерца погодио мрежу. Видић је у 18. минуту промашио, а мало касније поново није имао среће. У 23. минуту сјајни Радочај је шутирао главом поред гола, затим су гости први пут запретили, Војислав Балабановић снажно је шутирао са 18 метара али поред гола.

После одличног продора Радочаја у 31. минуту и идеалног паса Видић је из близине проследио лопту у мрежу. До одласка на одмор, шут Милоша Луковића је блокиран, затим је опасно запретио Стефановић, али истакао се Продановић. Радочај је у 51. минуту извео сјајан продор и упутио лопту изнад пречке.

Даничић је центрирао из корнера а резервиста Милисављевић ударцем главом послао је лопту у мрежу. Два минута касније добру акцију Радочај је завршио ефектним поготком.

Покушао је и Војислав Балабановић ударцем из шеснаестерца, али испречила се статива. Радочај је био главни актер и код четвртог гола, а Стаменић је био прецизан. Радочај је само 60 секунди касније спретном реакцијом постигао други  гол и крунисао сјајну игру.

Милош Луковић је у 79. минуту садржајну акцију завршио голом, а тачку на одличну партију домаћина, ставио је Милош Луковић у финишу из слободног ударца са 18 метара.

Навијачи и играчи домаћина су по завршетку сусрета бакљадом су прославили пласман у елиту.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!