ИМТ И ЖЕЛЕЗНИЧАР ПОДЕЛИЛИ ПО БОД

ИМТ и Железничар поделили по бод – 1:1

Пуних 80 минута „саобраћајни“ дерби на вождовачком Крову изгледао је као трка две корњаче, али у последњих 15 минута Трактор и Дизелка су возили као на млазни погон. На крају су на циљ стигли у исто време и за награду поделили по бод – 1:1.

ИМТ је био бољи тим у већем делу меча, створио већи број шанси, док је Железничару главу изнад воде држао голман Младен Мијатовић са три-четири сјајне одбране. Ипак, имају Панчевци за чим да жале, јер су могли да обрадују новог тренера Синишу Добрашиновића са три бода на његовом дебију, пошто су у 82. минуту повели голом Александра Ђорђевића, али нису издржали до краја. Поново је Александар Лутовац био спасилац ИМТ-а, побегао је одбрани гостију и изједначио на 1:1.

Мало је недостајало да Добрашиновић на првој утакмици „поправи“ Дизелку, мада више резултатски него играчки, пошто Железничар није бриљирао у игри, тешко је долазио до прилика за гол. С друге стране, ИМТ је био нешто конкретнији, али су промашаји могли скупо да га коштају. Но, искочио је Лутовац поново као прави човек на правом месту у право време…

Почетак са две шансе у неколико уводних минута није наговештавао какво ће мртво море да настане после тога. Играло се потом 20 минута без озбиљнијег покушаја са обе стране, а онда је Јовић промашио најбољу шансу у првих 45 минута. Луковић и Радочај су сковали акцију по левом боку, Јовић је добио лопту на петерац, али је очајно примио, побегла му је довољно да му голман Мијатовић уђе у шут и спречи гол.

Црногорски репрезентативац испред мреже Панчеваца одбранио је и лукав покушај Тракториста уиграном акцијом из слободног ударца, а прву наредну претњу Железничар је направио тек у 36. минуту, када је Јовановић слабашно захватио лопту на шест-седам метара од гола и шутирао поред стативе.

Уморили су играчи оба тима чак и судију Срђана Јовановића, који није продужио полувреме ни за минут.

Доста ангажованија игра са обе стране виђена је у наставку. Играло се у таласима, јер је боље полувреме почео Железничар, да би после десетак минута ИМТ преузео иницијативу, а у 62. минуту ударац Лутовца који је ишао под пречку Мијатовић је скренуо у корнер.

Велику шансу Железничар је имао у 80. минуту, Ђорђевић је атрактивно шутирао, Гордић одбранио, а то је, испоставило се, била само најава сјајне акције Панчеваца 120 секунди касније, која је кренула из средине, Романић је изашао испред голмана и упослио Ђорђевића самог на другој стативи, а реализација је била лакши део посла.

Али, Дизелка није издржала. Трактор је стигао у циљној равнини. На дубинску лопту Ламбулића питање је да ли је Милош Луковић уопште дирао, Лутовац се убацио иза леђа одбране Железничара и послао фудбал у мрежу.

ИМТ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 1:1 (0:0)

/Лутовац 88 – Ђорђевић 82/

Стадион: Вождовца

Судија: Срђан Јовановић

ИМТ (4-4-2): Гордић 6,5 – Глишић 6, Ламбулић 6, Ћосић 6, Ћирковић 6 – Лутовац 6,5, Кијевчанин 5,5 (од 67. Крстић -), Зулфић 6 (од 85. Арсић -), Радочај 6 (од 63. Терзић 6) – Јовић 5,5 (од 63. М. Луковић 6), Л. Луковић 5,5.

ЖЕЛЕЗНИЧАР (4-3-3): Мијатовић 7 – Лакићевић 5,5 (од 57. Ендиаје 5), Пуртић 6,5, Станковић 6,5, Хајдин 6,5 – Ковачевић 6 (од 57. Марех 5,5), Кнежевић 6, Ђорђевић 6,5 – Јовановић 5,5 (од 57. Гргић 6), Романић 6,5 (од 85. Миликић -), Павлов 5,5 (од 72. Кахвић -).

Играч утакмице: Младен Мијатовић (Железничар) 7.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 29. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!