ИМТ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 1:2

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

ИМТ – Железничар 1:2 (1:1)

Стрелци: Лучић у 39. за ИМТ, Гигић у 28. и Костић у 90+3. минуту за Железничар.

ИМТ: Којић 6,5, Зорић 7,5, Глишић 7, Лучић 7,5, Савић 7, Џиновић 7, Стевановић 7,5, Вукић 6,5 (од 46. Стаменић 7,5), Лукић 6,5, Радочај 7,5 (од 77. Ђуричин -), Чарлс (од 46. Ивковић 6,5).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 8,5, Костић 8, Петровић 7,5, Гигић 7,5, Ђорђевић 7, Милошев 6,5 (од 54. Конатар 7), Балаж 7 (од 82. Маровић -), Станимировић 6,5 (од 58, Дабић 7), Зувић 7,5 (од 80. Стојчев 7), Обенг 6,5 (од 62. Плавшић 7), Симчевић 7.

Играч утакмице: Живковић

Стадион: ИМТ-а. Гледалаца: 1.500. Судија: Милан Митић (Лесковац) 7. Помоћници: Слободан Крстић и Бошко Божовић. Жути картон: Ђорђевић (Железничар).

У сјајном амбијенту пред око 1.500 гледалаца, одигран је допадљив меч у коме су „трактористи“ били конкретнија екипа. Бриљирао је голман гостију Живковић, да би у надокнади времена гости са Тамиша казнили промашај домаћина.

У првих десетак минута су се акције смењивале у брзом темпу, у седмом гости су запретили, Петровићев шут је изблокиран, а после корнера Обенг је упутио ударац изнад гола. Минут касније домаћини су извели одличну акцију, у завршници Радочај је идеално проиграо Стевановића који је из изгледне позиције шутирао изнад пречке. Нешто касније Ђорђевић је упутио добар ударац са 18 метара, лопта је отишла изнад пречке.
Виђен је затим период игре између два шеснаестерца, при чему је домаћин имао иницијативу, све до 28. минута кад су гости стигли до вођства. После брзе контре Зувић је одлично центрирао са десне стране, а Гигић неометан из петерца трзајем главом послао лопту у мрежу 0:1. У 32. минуту запажени Лучић је снажно шутирао са ивице шеснаесгерца, Живковић је успео само да одбије лопту до Чарлса који је несхватљиво слабо захватио и послао изнад гола. Иницијатива домаћина је резултирала у 39. минуту, после добре акције Радочаја, Лучић је искоса са леве стране, са ивице шеснаестерца ефектно послао лопту у супротне рашље – 1:1.

У наставку домаћин је појачао атаке. У 53. минуту, после центаршута са десне стране, Зорић је из повољне прилике трзајем главом пребацио оквир гола, за велике уздахе присталица ИМТ-а. Нешто касније Стевановић је силовито шутирао са ивице шеснаестерца, Живковић је одличном интервенцијом избоксовао лопту у поље. Ивковић је нешто касније главом упутио ударац изнад пречке, гости су извели брзу контру у 70. минуту, Дабић је проиграо Гигића који је са ивице шеснаестерца млако упутио ударац. Домаћини су у 76. минуту имали колосалну прилику, после идеалног паса Стаменића, Ивковић је са десетак метара неометан шутирао, Живковић сјајном интервенцијом скренуо лопту у корнер. Казна за све промашаје домаћина стигла је у трећем минуту надокнаде, после брзе контре Стојчев је проиграо Костића који је заобишао голмана Којића и пласирао лопту у мрежу за велико славље гостију 1:2.

М. Максимовић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!