ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА „ЈУГ“

Индекс – Железничар 1:0 (0:0)

По ко зна који пут потврдило се „старо фудбалско правило“: ко не искористи шансе, буде кажњен! Поред једног гола, виђено је в ише неискоришћених приулика на обе стране. Тешко је одговорити на питање: „шта би било да је било?“. Оно што је сигурно, домаћину су припали бодови и по томе ће се ова утакмица памтити.

У првих двадесетак минута врло добра игра зонаша из Инђије. Бубало пропушта приликер за „нешто више“ у 10. и 13. минуту. Пар минута ксније Милојевић је сам себи ствоприо прилику за шут, али се голман Субашић није дао изненадити. У 40. минути Лукач упућује лопту ка голу Индекса , Веселиновић је био идеално подстављен, али, пре него што је лопта дошла до њега, неко од домаћих одбрамбених играча је избија у корнер. Последњи минути првог полувремена и још једна колосална прилика: на жалост шпо домаћина, Веселинови не стиже да прихвати лопту.

Маринковић у 48. минути бежи Нинићу, избија сам испред Благојевића, али не успева да га „матира“. Нешто касније, Веселиновић шутем са око 20 метара покушава да изненади Субашића, али безуспешно. Није деловала одбрана Железничара баш најбоље у другом полувремену. Поготово не у 73, минуту, за шта је и била „кажњена“ од стране Топића и то је било 1:0. У последњем тренуцима утакмице , домаћин, одн. Маринкмовић пропуштају прилику да дуплирају предност.

НОВИ САД. Стадион: „Слана бара“. Гледалаца: 300. Судија: Немања Кампић (Нови Сад). Стрелац: Топић у 73 минуту. Жути картони: Б. Гајић, Илић, Топић и Вуковић (Индекс), Трбовић (Железничар). Црвени картон: Љубинковић (Железничар).

ИНДЕКС: Субашић, Башић (од 70. Вукапиновић), Качавенда (од 20. Јованов), Бабић, Б. Гајић, (од 70. Боровница), Стојановић (од 82. Каплански), Ивеља, Маринковић, Илић, Топић, Вуковић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић, Суџум, Лукач (од 74 Каурин), Трбовић (од 82. Љубинковић), Бубало, (од 67. Вучковић), Бранковић, Веселиновић, Радишић, Милојевић, Умичевић (од 46. Нинић), Осман.

Играч утакмице: Урош Топић (Индекс).

Извор: http://www.srbijasport.net