ИНЂИЈА БЕЗ РАДОСТИ

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ 

Инђија – Раднички (СМ) 2:0 (1:0) 

Стрелци: Ризнић у 35. и Вукајловић у 87. минуту. 

ИНЂИЈА: Чупић 7, Недељковић 7 (од 90. Србијанац -), Вукајловић 7,5 (од 90. Алексић -), Ризнић 7 (од 60. Кукољ 7), С. Ђурић 6,5, Десанчић 6,5, Ђокић 7 (од 60. Ковачевић), Бађи б (од бб. Ракић -), Бојовић 7, Рађен 7,5, Игњатовић 7. 

РАДНИЧКИ: Опарница 6,5, Јосимов 7, Абубакар 7, Гајић 6,5, Илић 6,5 (од 84. Ђукановић -), Чарапић б (од. бб Ратковић -), Видић 7, Крижан 6,5 (од 78. донг Ли -), Петровић б (од 46. Новић 7), Пејовић 6,5, Шкорић 7.

Играч утакмице: Вукајловић  

Стадион: Градски у Инђији. Гледалаца: Судија: Марко Делибашић (Врбас) 7. Помоћници: Марко Живковић (Крагујевац) и Урош Радовановић (Гружа). Жути картони: Рађен (Инђија), Шкорић (Раднички СМ).  

У првих пола сата надигравања стари знанци водили су жестоку борбу на средини терена без изгледних прилика за евентуалну промену резултата. Утисак је да су зелени сагорели у жељи за повољним исходом, а да је ривал из Сремске Митровице чинио све да наметне темпо и осујети противника у намери. Углавном, кад се подвуче црта најважније је истаћи да је члан прволигашке сцене из сремске равнице остао без шансе да се макар кроз бараж бори за позицију која води у елитно друштво. Зелени су током целе сезоне били супериорнији у односу на све ривале, али им се катастрофалан учинак у плеј-офу обио о главу. Данак незавидним резулатима платио је шеф струке Милан Куљић који је смењен уочи последњег кола, а чини се да је најлошији потез челних људи клуба био то што су прихватили оставку претходног стручњака Небојше Јандрића под чијом командом је Инђија играла сјајан фудбал. Прва шанса на окршају виђена је тек после 32 минута Чарапић је шутирао са десетак метара, али право у чувара мреже Чупића којем није било тешко да га прочита. Изабраници Јована Голића до предности су стигли свега три минуга касније. Име је у листу стрелаца уписао Ризнић, шутем са 13 метара после асистенције Вукајловића који је извео одличан соло продор по левој страни. Истицао је 41. минут кад је сјајну прилику прокоцкао Стефан Ђурић, из изгледне позиције тукао је тик поред гола, са ивице шеснаестерца. Домаћин је на истеку 56. минута прокоцкао идеалну прилику да дуплира предност. Стефан Ђурић је сјајном асистенцијом упослио Ризнића, стрелца првог гола, који је из изгледне позиције шутирао право у Опарницу. Вредан помена је и шут Кукоља на истеку 68, минута, искоса са 17 метара. Свега 15 минута пре истека регуларног тока гости су прокоцкали сјајну прилику да анулирају резултат. Новић је упослио Ратковића чији шут је блокирао расположени Рађен. Неколико минута пре финиша зелени су успели да дуплирају предност. После корнера који је извео Недељковић у листу стрелаца уписао се Вукајловић, голом и асистенцијом заслужио је епитет централне фигуре на терену. 

Ј. Радисављевић 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!