ИНЂИЈА – СМЕДЕРЕВО 1924 1:2

Реванш за кикс на премијери за Зелене из Срема остао само сан, Оклопници поново успешнији

ИНЂИЈА – СМЕДЕРЕВО 1924 1:2 (1:2)

Инђија – Гледалаца: 400. Судија: Стеван Ђокић (Власотинце). Помоћници: Милош Тошић (Власотинце) и Срђан Милићевић (Куршумлија). Жути картони: В. Јањић, Митровић (Инђија), Стојковић, Петронијевић, Радић (Смедерево 1924). Стрелци: Радосављевић у 5. за Инђију, а Петронијевић у 25. и Обрадовић у 29. за Смедерево 1924.

ИНЂИЈА ТОЈО ТИРЕС: Велимировић, Митровић, Ђоковић, Маричић, Врбић (од 45. Вуковић), М. Стојановић (од 45. Суботић), М. Јањић (од 65. Којић), В. Јањић (од 80. Дервиши), Десанчић, Радосављевић, Милошев (од 45. С. Стојановић).

СМЕДЕРЕВО 1924: Каличанин, Костић, Петронијевић (од 70. Панић), Стојковић (од 70. Пиргић), Димитријевић, Радић, Н. Јовановић (од 80. А. Јовановић), Илић, Обрадовић (од 80. Ивић) Стевановић, Радивојевић.

Изабраници тренера Јована Голића, пред својим навијачима, нису успели да се реванширају за кикс са првенствене премијере. Иако је Инђија у идеалном моменту стигла до предности, чини се да је рано вођство допринело психолошком паду, осветио се систем „лако ћемо”.

Повели су зелени пет минута после звиждука који је означио почетак меча. Акција је била као из уџбеника, искусни Маричић убацио је лопту иза леђа дефанзиваца Оклопника, а Радосављевићу није било тешко да примора Каличанина да вади лопту из мреже – 1:0.

На истеку 20. минута Маричић је могао да име упише у листу стрелаца, али лопта је после његовог ударца за педаљ завршила поред оквира гола. Смедеревци су изједначили у 25. минуту. Стевановић је лепо прошао по левој страни и упутио оштар центрашут, а Петронијевић је послао лопту под пречку, голман Инђије био немоћан – 1:1.

Истицало је посла сата борбе када су играчи Смедерева режирали преокрет. Затајила је дефанзивна линија Инђије, Обрадовић је шутирао са десет метара и, како се испоставило на крају, погодио је за тројку у гостима – 1:2.

ОБЈАВЉЕНО: 11. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!