ИСТОРИЈА ПАНЧЕВАЧКОГ СПОРТА – ЖЕЉА ПРОТИВ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ!

Огромно интересовање за меч

Једноставно, некада и не постоје речи којом би се описала та еуфорија, то нешто у ваздуху што најављује „меч над мечевима” у суботу, 11. новембра.

Цело Панчево је на ногама, јер по први пут у његовој вишевековној историји, на његовом тлу, за првенствене бодове бориће се и Црвена звезда. Некада најбољи клуб у Европи и на свету, првак државе, учесник групне фазе Лиге шампиона…

Интересовање за утакмицу између Железничара и београдских „црвено-белих” је огромно, улазница за меч је тренутно најтраженија „роба” у граду, а да је капацитет стадиона и два пута већи – био би попуњен.

Припреме за ову историјску спортску приредбу у Панчеву увелико су у току, у „зеленој оази” ври као у кошници. Челници клуба одржавају састанке са представницима полиције, ватрогасних и безбедносних служби, телефони само „зује”, бројне медијске куће шаљу захтеве за акредитације, ред испред билетарнице почео је да ствара још од десет сати…

За то време, стручни штаб и фудбалери припремају се као за сваку другу утакмицу. Бод освојен у Новом Саду само је побољшао добру атмосферу у екипи, па нема никакве сумње да ће сви они који буду били на стадиону гледати добар фудбал. Иако се улога фаворита препушта Црвеној звезди.

– Иако је имала неколико киксева, Звезда је сигурно најквалитетнија екипа у Србији и свакако први фаворит за освајање шампионског пехара. Ми покушавамо да се спремамо као за сваки други меч и једва чекамо да утакмица почне, да се измеримо са највећим клубом у нашој земљи. У дуел морамо да уђемо фокусирани, концентрисани и дисциплиновани, да делујемо као једно, па ћемо после 90 одиграних минута видети шта ће бити. Очекујемо подршку Панчеваца, мада знам да Звезда и када игра у гостима то изгледа као да је на домаћем терену. Атмосфера у нашој екипи је добра, нарочито после ових добрих резултата где смо ухватили прикључак за осталим екипама. Можда још увек нисмо нисмо свесни да играмо са Црвеном звездом, али имамо довољно времена да се спремимо. Атмосфера је сада много пријатнија него пре месец дана, када смо дошли у клуб. Што се тиче играчког кадра, имамо проблема, али исто тако имам 25 пођеднако добрих играча. Сви који буду изашли на терен, биће најбољи у том тренутку – рекао је тренер Ненад Мијаиловић на конференцији за новинаре која је данас одржана у медија центру Железничара.

Субота, 11. новембар… Од 18 сати, све очи биће усмерене на „зелену оазу”. Гледаће се дуел између Железничара и Црвене звезде, што уживо, што путем тв-преноса…

– Дочекујемо меч са позитивном енергијом. Сада се много лакше дише. Пред утакмицу са ИМТ-ом ситуација није била пријатна, али на срећу, сада се све изменило. Издигли смо се из те утакмице и некако је све кренуло на боље. Бод у Новом Саду нам много значи, велики је као кућа. После лошијег првог полувремена показали смо карактер, а играчи који су ушли са клупе допринели су том позитивном резултату. Атмосфера је знатно боља, али нисмо у ситуацији да се задовољавамо урађеним. Свака наредна утакмица за нас је мало финале. Без обзира што Црвена звезда ове сезоне није на прошлогодишњем нивоу, улога фаворита припада учеснику Лиге шампиона. Дефинитивно, Звезда има најквалитетнији тим и даље је главни фаворит за титулу. Знамо чиме располажу, а после 90 минута ћемо подвући црту и видети шта смо урадили – истакао је Жељин „универзалац” Марко Конатар.

Извор: https://www.facebook.com/fkzeleznicarpancevo?mibextid=ZbWKwL

ОБЈАВЉЕНО: 09. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!