ИСТОРИЈСКА СЕЗОНА СУПЕРЛИГЕ КРЕЋЕ 9. ЈУЛА И ИМАЋЕ ЗИМСКУ ПАУЗУ ДУЖУ НЕГО ИКАД

Завеса на суперлигашку сезону је скоро пала. Остало је још да се одиграју реванши баража за попуну елитне дивизије, али они ће, изгледа, бити само формалност, пошто су Раднички из Kрагујевца и Нови Пазар убедљиво добили мечеве у гостима и чекају их реванши пред својим навијачима.

Неког великог одмора за фудбалере Суперлиге неће бити. Нова сезона кренуће брже него икада до сада, већ 9. јула. Неће бити ни месец и по дана између последњег кола претходне и првог кола наредне такмичарске године. Па када се убаце још припреме између тога, испада да ће две недеље годишњег одмора бити, малтене, све што ће играчи добити да „дану душом“.

Зимски Мундијал, први у историји овог такмичења, условио је тумбања у свим другим лигама и куповима широм света. Тако и у Србији. Суперлига ће почети 9. јула и играће се до 13. новембра, када ће на програму бити 19. коло. А, онда ће уследити најдужа зимска пауза до сада. Трајаће скоро три месеца! Лопта ће се поново закотрљати 4. фебруара. Тако је, барем, по утврђеном календару, али немали број пута се десило да снег окује терене широм државе у фебруару па да дође до нових померања. Но, то је виша сила. Kалендар каже – 4. фебруар.

Пошто се систем такмичења неће мењати, лопта ће поново стати након што се одигра 37. коло, а оно је зацртано за 27. мај. Термини баража су 31. мај и 4. јун, а између њих ће се одиграти финале Kупа Србије – 3. јуна.

А, наредно издање наше елитне дивизије ће бити заиста историјско, јер ће првак ићи директно у групу Лиге шампиона, док ће и вицешампион играти у квалификацијама за најјачи европски куп. Уз то, уместо четири, чак пет клубова ће добити пролаз на међународну сцену. Ваистину, историјски!

Ако занемаримо претерану бодовну дистанцу између вечитих ривала и њихових најближих пратилаца, ни свеже завршено првенство није било незанимљиво: шампионска трка је потрајала до последњег кола, као и борба за последњу европску визу. На папиру гледано, много је разлога да наредна буде још узбудљивија.

Аутор: Вујадин Томковић

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 28. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!