ИСТОРИЈСКИ УГОВОР – ФСС И КОМПАНИЈА МОЦАРТ ЗАЈЕДНО У НОВЕ ПОБЕДЕ (ВИДЕО)

Уговор који има префикс историјски, уговор као потврда добре сарадње и сјајних резултата, уговор између Фудбалског савеза Србије и компаније Mozzart.

Оно што је започето у априлу 2019. године, сада је на обострано задовољство продужено на још четири године. Србија са Драганом Стојковићем, али и компанијом Mozzart као важним партнером, вратила се на мапу најбољих селекција света и наставак сарадње, парафиран у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, био је логичан след ствари.

Свечаном чину присуствовали су испред Фудбалског савеза Србије, заменик председника Ненад Бјековић и генерални секретар Јован Шурбатовић, а компанију Mozzart представљали су директор Слободан Продановић и директор маркетинга Дејан Косановић.

„Мени је велика част што могу јавности да саопштим ову дивну вест. Компанија MOZZART ће и у наредне четири године бити стратешки партнер Фудбалског савеза Србије. Познато је да смо већ стекли епитет шампиона у читавом региону у области игара на срећу и то се некако поклапа са ренесансом коју српски фудбал и наша репрезентација доживљавају у последње време. Добили смо прилику и нисмо смели да је пропустимо, желели смо да будемо део тог великог фудбалског препорода. Разуме се да је на нашу одлуку значајно утицао добар имиџ српског националног тима за који су најзаслужнији селектор Стојковић и његови репрезентативци. Баш сам са Ненадом Бјековићем у неформалном разговору пре потписивања уговора причао на ту тему. Подвиг Пиксијевих пулена и начин на који су репрезентовали нашу земљу у квалификацијама за Светско првенство, био је за нас додатни стимуланс да се одлучимо на један овакав корак. Свесни смо да у Србији има седам милиона Пиксија и да сви они очекују да будемо прваци света. Није то лако. Не смем ништа да обећам, али сам сигуран да нас Орлови неће разочарати и да ће после Катара у Србији владати још већа еуфорија за фудбалом. Захваљујем се Фудбалском савезу Србије на поверењу, трудићемо се да испунимо наша обећања и да будемо достојни партнери као и до сада“ – истакао је Слободан Продановић.

 Заменик председника ФСС Ненад Бјековић уверен је да званичним чином потписивања уговора са компанијом MOZZART почиње нова ера у српском фудбалу:

„Потписали смо уговор који по много чему носи префикс историјског. Профитираће сви у српском фудбалу, нарочито клубови које очекује прилично озбиљна финансијска инјекција. Знамо колико је тешко функционисати у околностима када нема услова и средстава. Фудбалски савез Србије је добрим радом у протеклом периоду обезбедио себи наставак сарадње са јаким стратешким партнером на још четири године, а у исто време обезбедили смо Супер и Првој лиги Србије насловног спонзора у наредне три сезоне. Све што је било до нас, ми смо урадили. Сада је на клубовима да искористе ово на најбољи могући начин и да ту стабилну финансијску ситуацију претворе у добре резултате на терену. Чврсто верујем да ће се наредних сезона у Србији играти лепши и атрактивнији фудбал, да че се навијачи вратити у великом броју на стадионе и да ћемо заједно са компанијом MOZZART кренути у нове победе“.

Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић такође сматра да је потписивање уговора са MOZZARTом историјски тренутак за српски фудбал:

„Направили смо искорак у сваком погледу. Продужавамо сарадњу са јаким стратешким партнером на још четири године, а Супер и Прва лига Србије коначно могу да рачунају на насловног спонзора такмичења. Посебно ми је драго што је MOZZART домаћа компанија, регионални лидер и што је победила на међународном тендеру на којем је учествовало пет великих светских компанија. Негде сам прочитао да је поштен фудбал у Србији донео профит од 50 милиона евра и заиста је тако. Ми смо у претходних годину дана потписали много уговора и на домаћем и на међународном тржишту. Новац који ће ФСС приходовати од уговора са MOZZARTом ићи ће на рачуне клубова и ми се као одговорно руководство трудимо да значајно попунимо њихове буџете како би несметано могли да функционишу и остварују резултате на терену. Изузетно смо захвални компанији MOZZART што је препознала потенцијале Фудбалског савеза Србије и што је стала уз нас у парилу 2019. године када наша ситуација није била овако добра као данас. Надамо се дугорочној сарадњи на обострано задовољство“.

 Пуштен је у рад и нови сајт MOZZART Bet Супер лиге Србије који је прилагођен визуелном идентитету нашег стратешког партнера и који ће свим љубитељима домаћег фудбала пружити много информација о утакмицама и догађајима у два најјача ранга такмичења.

 

 

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 06. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!