ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ТОПОЛЧАНА

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалери ТСЦ-а лако су савладали екипу Новог Пазара и први пут у историји пласирали су се у полуфинале Купа Србије.

Од почетка меча Тополчани су имали инцијативу, контролисали игру и врло брзо створили прву прилику. После лепе акције у 10. минуту Милоисављевић је био у прилици, али је слабо шутирао. Неколико минута касније Лука Илић прошао је преварио неколико играча, и послао употребљиву лопту до Петровића али је он шутирао са 15 метара поред гола.

ТСЦ је повео у 18. минуту, Цветковић је центрирао, а Стефан Вукић, кје на ивици шеснаестерца преварио неколико гостујућих фубалера и снажним ударцем погодио леви горњи угао. Упркос вођству, ТСЦ је наставио са нападим. Ређале су се прилике испред голмана Славковића. и у 35. минуту постигли су и други погодак. Лука Илић је лепим шутем са 18 метара савладао голаман Пазараца.

Слика на терену се није променила ни у наставку меча и даље су све конце игре у својим руикама држали Тополчани. Врло брзо су домаћи фудбалери постигли и трећи погодак. Цветковић је центрирао с десне стране, лопта је прелетела неколико играча и погодила Кудрића, од чије се ноге одбила у мрежу.  

Само десетак минута касније Тополчани су постигли и четврти погодак, Лука Илић је с десне стране центрирао, а лопта је на изненађење свих прошла поред неколико играча и завршила у супротном доњем углу голмана Славковића.

До краја Тополчани су могли да постигну још који погодак.

Ст. Стојиљковић

ТСЦ – Нови Пазар 4:0 (2:0)

БАЧКА ТОПОЛА: Стадион Арена, гледалаца 1.500, судија: Ивковић (Лајковац). Стрелци: Вукић у 18. Л. Илић у 35.и 74. Курдић (аутогол) у 63. Илић у 73. минуту. Жути картон: Јоксимовић (Нови Пазар).

ТСЦ: Филиповић 7, Цветковић 7, Стојић 7, Цветановић 7 (Чолић), Петровић 7, Милосављевић 7 (Јовановић), Л. Илић 8, Ђаковац 7 (Радин), Мирчерски 7 (Крстић), Вукић 8 (Ратков).

НОВИ ПАЗАР: Славковић 6, Курдић 6, Микчевић 6, Јоксимовић 6, Момчиловић 6, Ергелаш 6, Мијић 6 (Гаврић 6), Станојловић 6 (Ђурић Којић 6), Богдановски 6, Мајдевац 6,5 (Броња), Радовац 6 (Адесина).

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!