ИВАНОВИЋ ИЗВРШИО ПРОЗИВКУ

Без обзира на тропску температуру, 33 степена Целзијусова у хладу, српсколигаш са Тисе обавио је прозивку и почело се са радом за нову сезону. Поред стручног штаба, шефа Драгана Ивановића, тренера Милорада Јањуша и тренера голмана и спортског директора Милоша Андрића, те председника Недељка Васића и неколицина чланова руководства клуба, на прозивци је било 26 игрча. А биће их током припрема још, јер неки из оправданих разлога нису стигли првог дана, пакад се томе дода да је прелазни рок дуг и има се времена за ангажовање играча који недостају за реализацију прилично амбициозног плана.

– Није мој ресор, али видим да се окупио знатан број играча, а биће их још, имамо поверење у стручни штаб, организационо смо спремнији него што је то био случај у неколико минулих припрема, па могу да најавим да улазимо у нову сезону врло амбициозно са циљем да се пласирамо у горњем делу табеле, а не да, као минуле сезоне, стрепимо за опстанак, не крије председник клуба Недељко Васић и додаје. Најавили смо извесне инвестиционе радове, а приоритет нам је да побољшамо услове за игру. Кртице нам праве велики проблем и желимо да поставимо подзему ограду, како би спречили кртице да рове по терену.

Много је нових лица било на прозивци, а има и повратника, који са староседеоцима представљају завидан потенцијал. Пошто је пожелео добродошлицу свима и најавио марљив рад, кормилар тиског брода је Драган Ивановић је додао:

– Сваке приреме су на почетку непознаница. Једно је сигурно, свакоме ћемо прићи с дужном пажњом, а од ангажовања на тренинзима и квалитета зависи ко ће остати до краја и конкурисати за такмичарски ростер. Ове недеље ће бити, условно речено, загревање, у суботу ћемо имати и прву проверу против Младости из Бачког Јарка, онда нас у уторак, 16. јула, чекају тестови, који ће нам дати јаснију слику о изржљивости и брзини сваког појединца, што нам је потребно да урадимо квалитетан план и програм рада.

Поред већ најављених одлазака Михајла Митића, Недељке Чемана и Лазара Шавије, из пролећног издања неће бити ни Лазара Миловановића, али припремљене су адекватне замене. Са суботичким суперлигашем Спартаком је добра сарадња и најављен је долазак тројице бонус играча, Симина, Станковића и Ћука, из омладинског састава новосаског суперлигаша Војводине стиже Павловић, ту је и двадесетогодишњи Радаковић, који има прволигашко искуство из Босне и Херцеговина… Из комшилука Бачког Градишта вратили су се Лука Божичић и Стефан Јанковић, који ће добити прилику да се потврде у матичном клубу. Има још младића жељних доказивања. Време ради за њих, а ко потврди квалитет добиће прилику да се игром афирмише.

Прозивци с дозволом није присуствовао капитен Илија Тутњевић, који ће се прикључити за пар дана, а јесте Жарко Кобиљски, али у својој летњој опреми:

– Повреда колена је јача од жеље да радим. У Старој Пазови сам већ у осмом минуту морао ван терена и од тада сам реконвалесцент. Ових дана би требало да видим шта и како даље, вели Жарко Кобиљски.

Само да повреде мимоиђу играче и тренеру Драгану Ивановићу и његовим сарадници имаће бити олакшан посао током припремног периода од којег много тога зависи у такмичарској сезони.

В. Јанков

Они су били на прозивци: Фудбалери, тренери и председник Бечејаца – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 09. 07. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!