ИЗ РУМЕНКЕ ПОГЛЕД ПУЦА ШИРОКО

НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ” ПОСЛЕ ПЕТ КОЛА САМО ЈЕДИНСТВО СА МАКСИМАЛНИМ УЧИНКОМ

Одиграна је трећина мечева из јесењег репертоара војвођанског ”Југа”, па после пет кола може да се направи пресек стања, посматрано кроз призму резултата, позитивних изненађање, разочарања… Јединство из Руменке је једини тим са максималним учинком. Екипа тренера Дејана Вулетића, на свом терену, победила је Хајдук из Бешке (2:1), Раднички из Нове Пазове (1:0) и Индекс (2:0), док је у улози госта била успешнија од Цемента (5:0) и Ветерника (3:2). Руменчани су и прошле сезоне били у врху, трку су окончали као петопласирани, а посвећен рад свих клупских структура, допринео је померању лествице навише. Од 13 голова, седам је постигао млади нападач Марко Јањић, тренутно водећи стрелац лиге, који ће за мање од месец дана да прослави 21. рођендан. Лидера прати Хајдук (Дивош), предвођен тренером Миланом Митровићем и саставом промењеним из корена у односу на прошлу сезону. Оба меча у гостима, Дивошани су завршили без голова и победника, али зато када играју на обронцима Фрушке горе стрелцима не недостаје барута, па су уписали три победе у двобојима са Индексом (2:1), Радничким 1910 (3:0) и темеринском Слогом (3:0). Нема сумње да је само питање тренутка када ће један од кандидата за српсколигашку визу да заблиста и на страни. Лука Булат је, упркос промени лиге, наставио да тресе мреже, како се и очекује од голгетера таквог калибра. На три узастопна меча, био је стрелац и то је кумовало да се Јадран, повратник међу војвођанске лигаше, високо котира. Раде Пејић је у одличној форми и асистенцијама даје кисеоник Голубинчанима. По три победе везали су Славија и Слобода, имају идентичну и гол-разлику (8:3). Новосађани су били без гола током уводних 180 минута, а потом су стрелци подмазали нишан. Тим из Доњег Товарника је селектиран да би се борио за највиши пласман, а тренутно у најбољој форми је десни бек Александар Чолић, стрелац три гола. Доњи Срем 2015 и Младост (БЈ), изборили су све три победе пред својим навијачима, али у улози госта бодовни салдо је и даље празан.

Променљива издања темеринске Слоге, последица су кадровских проблема са којима кубуре црвено-бели на старту седме узастопне сезоне у овом рангу. Дунав ће сваком да будем тврд орах, тренер Здравко Тривковић познаје лигу и инсистира на дисциплинованој игри о чему сведочи и гол-разлика (4:4), уз највише ремија од свих клубова, чак три. Хајдук из Бешке, још један повратник у лигу, има добар тим и неколицину играча са суперлигашким искуством, попут Александра Тодоровског и Горана Смиљанића, и требало би брзо да пронађе пут ка горњем делу табеле. Ветерник и Раднички 1910, стартовали су са две победе, али нанизали су три пораза, па ће у наредним мечевима покушати да се врате у жељени ритам. Више се очекивало од Радничког (НП), позиционираног тренутно на 13. месту. Победа и реми на домаћем терену, уз три пораза без гола у гостима, не уклапају се у амбиције некадашњег прволигаша. Са реализацијом кубури Цемент и у Беочину још није пробио лед. Без победе су ТСК и Индекс, с тим да су Темеринци освојили два бода, ремијима са Дунавом (1:1) и Хајдуком из Дивоша (0:0), док су ”студенти” пали свих пет испита. Трка се тек захуктава, сви мечеви се снимају и предстоји нови талас узбуђења и изненађења.

М. Менићанин

66 ИГРАЧА, уписало се у листу стрелаца

ДОМАЋИНИ УСПЕШНИЈИ

Одиграно је 40 утакмица и домаћини су успешнији, пошто су се радовали 25 пута. Шест мечева је окончано ремијем, а гости су славили девет победа. Од 96 постигнутих голова, 60 је дело стрелаца домаћих екипа. Није било аутоголова у досадашњем делу првенства.

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 12. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!