ИЗ СЕНКЕ ДО СУПЕР ЛИГЕ

Зелени из Инђије други део првенства завршили на трећем месту

ИНЂИЈА ТОЈО ТИРЕС – РАДНИЧКИ (НБ) 4:0 (0:0)

Стрелци: С. Стојановић у 48, В. Јањић у 57, Маричић у 84, Поповић у 86. минуту.

Гледалаца: 400. Судија: Мирослав Матић (Лозница). Помоћници: Никола Чотрић (Лозница), Тихомир Шошкић (Београд). Жути картони: В. Јањић, Митровић (Инђија), Ђурковић (Раднички).

ИНЂИЈА ТОЈО ТИРЕС: Тасић, Митровић, Маричић, Суботић (од 58. Кукољ), Вуковић, М. Јањић, В. Јањић (од 70. Ђорђевић), Десанчић, Мијаиловић, С. Стојановић (од 78. Поповић),  Радосављевић (од 70. Грбовић, од 78. Михајловић).

РАДНИЧКИ (НБ): Месларевић, Недељковић, Матејевић, Нуредини (од 66. Ђокић) Пешић, Стојановић (од 76. Дабић), Лукић (од 46. Ђокић), Аниеквило (од 76. Илић), Коца, Кенеди (од 76. Хрњаз), Ђурковић.

Очекивано – остварено. Инђија је освојила плен и у лаганом ритму одржала лекцију фењерашу у прволигашком каравану.

Зелени су од првог звиждука контролисали дешавања на терену, били супериорнији у свим сегментима игре, прецизним пасовима, мирним акцијама и мудрим потезима нису остављали простор противнику да помисли да може до изненађења, али изостали су голови.

Прволигаш из сремске равнице до предности је могао већ после пет минута, Радосављевић је лепо убацио лопту у петерац, али није стигла до Славише Стојановића у доброј позицији за шут. У наставку, водила се борба на средини терена, темпо је био мало мирнији, а у 33. минуту прилика гостију. Шут је опробао Кенеди, али Тасић је лако одбранио.

Четири минута касније, Василије Јањић, јунак минулог кола, почео је акцију, наставио Десанчић, а покушај Маричића одбраном је осујетио Масларевић. Пред одлазак на одмор, расположени Василије Јањић нашао се у доброј прилици, али лопта је завршила поред стативе.

Од старта другог дела Инђија је вршила пресинг на противника, а већ у 48. минуту стигла је до заслужене предности. Суботић је послао одличан пас а Славиши Стојановићу није било тешко да примора голмана Радничког да вади лопту из мреже. Пет минута касније име је у листу стрелаца могао је да упише и Маричић, али Масларевић се није дао надмудрити.

Немоћан је, ипак, други пут био у 57. минуту кад га је ефектним ударцем матирао Василије Јањић. Играо се 84. минут када је Маричић ударцем искоса са осам метара погодио за 3:0, а после уигране акције, прецизан је био и резервиста Поповић.

ФОТО: М. Антић
 
 
ОБЈАВЉЕНО: 15. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!